М'ясо – це основа раціону багатьох людей. Якщо ви слідкуєте за своїм здоров'ям та фігурою, то потрібно звертати увагу не лише на способи його приготування, а й на види.
Всі ми знаємо, що смажене м'ясо (не залежно від виду) – шкідливе. Однак, якщо його запікати чи смажити на грилі з мінімальною кількістю олії – то така страва принесе значно більше користі. Адже м'ясо містить білок та багато незамінних амінокислот.
Можна довго розмірковувати про те, яке м'ясо найкорисніше, так як різні його види мають різні переваги і недоліки. Пропонуємо вам список з калорійністю різних видів м'яса. Обирайте для себе те, що буде смакувати саме вам і матиме найменшу калорійність.
Яка калорійність м'яса (на 100 грамів необробленого продукту):
- яловичина 250 кал;
- свинина 242,1 кал;
- індичка (грудка без шкірки) 84 кал;
- курка (філе без шкірки) 164 кал;
- баранина 294 кал;
- кролик 156 кал;
- телятина 172,1 кал;
- качка 337 кал.
До дієтичних сортів м'яса можна віднести: індичку, кролика, курку та телятину. А от вживання свинини, качки чи баранини – варто обмежити.
3-02-2018, 01:12
0
1 555