Каші багаті крохмалем і білком, вітамінами і мікроелементами, поступово засвоюються і таким чином довго зберігають відчуття ситості. До того ж, приготування каш не вимагає великих витрат часу та додаткових інгредієнтів.
Дієтологи впевнені: кращої страви, ніж традиційна каша, просто не існує. Головна користь каші полягає в тому, що злаки містять практично всі необхідні організму поживні речовини в ідеальному співвідношенні. І це не єдина причина, чому корисно їсти кашу й інші продукти з круп.
Виводять холестеринУ будь-якій каші міститься два види клітковини: нерозчинний і бета-глюкан. Перший вид клітковини здійснює механічну очистку кишечника, видаляючи скупчені шлаки. А бета-глюкан, проникаючи в кровоносні судини, зв’язується з холестерином і виводить його з організму.
Крім того, каші мають багатий мінеральний склад. Так наприклад, гречана каша багата кальцієм, залізом і вітамінами групи В. Кукурудзяна каша багата кремнієм. Пшоняна каша багата солями магнію і кальцію, а також містить велику кількість вітаміну А.
Допомагають схуднути без дієтДля тих, хто хоче схуднути, каші найкорисніший і відповідний продукт. Крім того, що калорійність каш невисока, всі вони є так званими "повільними" (складними) вуглеводами. Простіше кажучи, мають властивість дуже повільно засвоюватися, тобто підтримувати тривалий час почуття ситості.
А це в свою чергу убереже вас від шкідливих перекусів на роботі, наприклад.
Знижують рівень тривожностіРегулярне вживання каш допомагає знизити рівень тривожності і є профілактикою депресії. Ті, хто регулярно вибирав на сніданок саме кашу, підтримували кращу фізичну форму, мали більш міцне здоров'я і рідше страждали депресіями, ніж інші випробовувані.
Це пояснюється тим, що каші містять вітамін Е, володіє потужною протистресовою властивістю.
19-01-2018, 00:00
0
1 829