RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як правильно харчуватися на свята: 6 порад від дієтолога

Як правильно харчуватися на свята: 6 порад від дієтолога

Під час святкування Нового року наш організм чекає випробування – споживання їжі у пізній час та ще й більшість страв важкі для травлення.

Дієтолог Оксана Скиталінська на сторінці у Facebook розповіла, як підготуватися до новорічного застілля, аби організм був готовий працювати у посиленому режимі.

1. Вода
Дієтолог радить пити склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.

2. Прийомів їжі має бути 2-3
Кожен додатковий перекус змушує печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод та переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дворазовий прийом їжі на свята дає відпочинок підшлунковій залозі.

За словами Скиталінської, це не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема, із загостренням запалень органів травлення.

3. Білки, жири, вуглеводи
З кожним прийомом їжі варто вживати продукти з трьох груп: білкові, рослинні та жирові. Однак не всі відразу, а по декілька.

Наприклад, на сніданок візьміть варене яйце, бобові (ложка-дві), зелень і овочі, горіхи (1-4 шт), можна з’їсти мандарину та йогурт. Також дозволена кава .

На обід: суп овочевий, запечена курка, свіжі овочі, квашена капуста, ложка оливкової олії, пів’яблука. А напій – настій шипшини.

На вечерю: парова риба, овочі свіжі та парові, 1/4 авокадо, насіння льону/чіа (кавова чашечка), ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.

4. Термічна обробка
Дієтолог радить варити продукти, рідше – запікання в скляному або керамічному посуді, але не в "рукаві" і не у фользі.

5. Виключіть усі солодощі
Під час свят уникайте цукерки, тістечка, торти, шоколадки і солодкі напої, включно із фруктовими натуральними соками, включно із сухофруктами і медом.

6. Вода, чай, кава
Протягом дня пийте лише воду, неміцний свіжозаварений зелений чай, а каву – лише одну чашечку вранці.

За словами Скиталінської, від такого раціону "впаде" живіт, за день-два зменшиться талія і пропаде відчуття голоду.

Дієтолог додає, що з усіх цих груп продуктів можна готувати смачні страви та напої: комбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, а воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах.

Редактор: diana_vataman
28-12-2017, 00:01
Коментарів 0 Переглядів 1 839


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.