RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як правильно харчуватися на свята: 6 порад від дієтолога

Під час святкування Нового року наш організм чекає випробування – споживання їжі у пізній час та ще й більшість страв важкі для травлення.

Дієтолог Оксана Скиталінська на сторінці у Facebook розповіла, як підготуватися до новорічного застілля, аби організм був готовий працювати у посиленому режимі.

1. Вода
Дієтолог радить пити склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.

2. Прийомів їжі має бути 2-3
Кожен додатковий перекус змушує печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод та переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дворазовий прийом їжі на свята дає відпочинок підшлунковій залозі.

За словами Скиталінської, це не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема, із загостренням запалень органів травлення.

3. Білки, жири, вуглеводи
З кожним прийомом їжі варто вживати продукти з трьох груп: білкові, рослинні та жирові. Однак не всі відразу, а по декілька.

Наприклад, на сніданок візьміть варене яйце, бобові (ложка-дві), зелень і овочі, горіхи (1-4 шт), можна з’їсти мандарину та йогурт. Також дозволена кава .

На обід: суп овочевий, запечена курка, свіжі овочі, квашена капуста, ложка оливкової олії, пів’яблука. А напій – настій шипшини.

На вечерю: парова риба, овочі свіжі та парові, 1/4 авокадо, насіння льону/чіа (кавова чашечка), ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.

4. Термічна обробка
Дієтолог радить варити продукти, рідше – запікання в скляному або керамічному посуді, але не в "рукаві" і не у фользі.

5. Виключіть усі солодощі
Під час свят уникайте цукерки, тістечка, торти, шоколадки і солодкі напої, включно із фруктовими натуральними соками, включно із сухофруктами і медом.

6. Вода, чай, кава
Протягом дня пийте лише воду, неміцний свіжозаварений зелений чай, а каву – лише одну чашечку вранці.

За словами Скиталінської, від такого раціону "впаде" живіт, за день-два зменшиться талія і пропаде відчуття голоду.

Дієтолог додає, що з усіх цих груп продуктів можна готувати смачні страви та напої: комбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, а воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах.

Редактор: diana_vataman
28-12-2017, 00:01
Коментарів 0 Переглядів 1 883


У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.