Як правильно харчуватися на свята: 6 порад від дієтолога

новини / Здоров'я
1 991
0
Як правильно харчуватися на свята: 6 порад від дієтолога

Під час святкування Нового року наш організм чекає випробування – споживання їжі у пізній час та ще й більшість страв важкі для травлення.

Дієтолог Оксана Скиталінська на сторінці у Facebook розповіла, як підготуватися до новорічного застілля, аби організм був готовий працювати у посиленому режимі.

1. Вода
Дієтолог радить пити склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.

2. Прийомів їжі має бути 2-3
Кожен додатковий перекус змушує печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод та переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дворазовий прийом їжі на свята дає відпочинок підшлунковій залозі.

За словами Скиталінської, це не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема, із загостренням запалень органів травлення.

3. Білки, жири, вуглеводи
З кожним прийомом їжі варто вживати продукти з трьох груп: білкові, рослинні та жирові. Однак не всі відразу, а по декілька.

Наприклад, на сніданок візьміть варене яйце, бобові (ложка-дві), зелень і овочі, горіхи (1-4 шт), можна з’їсти мандарину та йогурт. Також дозволена кава .

На обід: суп овочевий, запечена курка, свіжі овочі, квашена капуста, ложка оливкової олії, пів’яблука. А напій – настій шипшини.

На вечерю: парова риба, овочі свіжі та парові, 1/4 авокадо, насіння льону/чіа (кавова чашечка), ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.

4. Термічна обробка
Дієтолог радить варити продукти, рідше – запікання в скляному або керамічному посуді, але не в "рукаві" і не у фользі.

5. Виключіть усі солодощі
Під час свят уникайте цукерки, тістечка, торти, шоколадки і солодкі напої, включно із фруктовими натуральними соками, включно із сухофруктами і медом.

6. Вода, чай, кава
Протягом дня пийте лише воду, неміцний свіжозаварений зелений чай, а каву – лише одну чашечку вранці.

За словами Скиталінської, від такого раціону "впаде" живіт, за день-два зменшиться талія і пропаде відчуття голоду.

Дієтолог додає, що з усіх цих груп продуктів можна готувати смачні страви та напої: комбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, а воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Чернівчанка Гринчук написала заяву про відставку та заперечила, що ночувала у Галущенка
33 195
Знову гірка втрата. Загинув воїн із Буковини Василь Гуцул
9 144
Хто відповідає за справедливість графіків відключень світла: в "Укренерго" пояснили
7 772
Коли будемо завтра без світла: графік знеструмлень на Буковині 13 листопада
6 306
Посеред дороги встановили ліхтарі: як виглядає вулиця Заньковецької
6 258
Знову гірка втрата: на війні загинув молодий воїн з Буковини Богдан Пантя
6 113
На Донеччині мати 18 років зберігала тіло померлої доньки у квартирі: подробиці жахливої історії
5 365
У Чернівецькій ОВА розповіли про порушення митрополита Лонгина у вихованні дітей
4 704
"Щодня проїжджаю 200 кілометрів містом": історія жінки, яка кермує автобусом у Чернівцях - відео
4 551
Коли 14 листопада на Буковині не буде світла: графік відключень
3 483

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.