Як їжа впливає на наш настрій

новини / Життя
1 626
0
Як їжа впливає на наш настрій

Їжа по-різному впливає на настрій людей різного віку, при цьому вона викликає не лише позитивні емоції, а й стрес чи роздратування.

До такого висновку прийшли американські науковці з Бінгемтонского університету, пише MedicalXpress.

Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-анкети, де описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, та психологічний стан.

Після аналізу результатів вчені встановили, що на настрій людей у ​​віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (в першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.

Водночас молодь, яка їла м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильна до психічних розладів.

Люди, яким за 30 років, рекомендували для кращого настрою споживати більше їжі, яка містить антиоксиданти, а також утриматися від продуктів, неналежним чином стимулюють нервову систему, зокрема, кави.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.