Як їжа впливає на наш настрій

новини / Життя
1 607
0
Як їжа впливає на наш настрій

Їжа по-різному впливає на настрій людей різного віку, при цьому вона викликає не лише позитивні емоції, а й стрес чи роздратування.

До такого висновку прийшли американські науковці з Бінгемтонского університету, пише MedicalXpress.

Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-анкети, де описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, та психологічний стан.

Після аналізу результатів вчені встановили, що на настрій людей у ​​віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (в першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.

Водночас молодь, яка їла м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильна до психічних розладів.

Люди, яким за 30 років, рекомендували для кращого настрою споживати більше їжі, яка містить антиоксиданти, а також утриматися від продуктів, неналежним чином стимулюють нервову систему, зокрема, кави.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.