Їжа по-різному впливає на настрій людей різного віку, при цьому вона викликає не лише позитивні емоції, а й стрес чи роздратування.
До такого висновку прийшли американські науковці з Бінгемтонского університету, пише MedicalXpress.
Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-анкети, де описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, та психологічний стан.
Після аналізу результатів вчені встановили, що на настрій людей у віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (в першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.
Водночас молодь, яка їла м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильна до психічних розладів.
Люди, яким за 30 років, рекомендували для кращого настрою споживати більше їжі, яка містить антиоксиданти, а також утриматися від продуктів, неналежним чином стимулюють нервову систему, зокрема, кави.
14-12-2017, 00:54
0
1 497