Не один раз ми чуємо з соціальних мереж та від людей на вулиці, що випивши гарячий напій з декількома каплями алкоголю – і ваша застуда відразу від вас відступить. Але австралійський вчений має на це свою думку.
Про це пишуть в Новое Время.
За словами науковця та професора медицини Мерліна Томаса, в англійській мові існує таке поняття як "тодді". Це такий гарячий солодкий напій з додаванням алкоголю і більшість людей додають у тодді віскі або бренді. Щоб зробити напій солодшим, до нього додають цукор або мед, а також різні прянощі: корицю, імбир, гвоздику, кардамон і/або мускатний горіх.
Таким чином тодді стає дуже схожим на глінтвейн. Але в такому напої замість вина використовується міцний алкоголь. Про цей напій існують цілі легенди та історії про терапевтичні властивості. Але як зазначив лікар, прянощі та алкоголь можуть зробили лише рожевими ваші щоки, а пар з будь-якого напою може розчинити носовий слиз і відкрити закладений ніс і пазухи. Але такий ефект людина зможе відчути лише на кілька хвилин. І це всього, напевно, єдина "лікувальна властивість" легендарного напою.
За його словами, цитрусові — це вітамін С. Але навіть якщо ви будете щодня приймати вітамін С з метою профілактики, це не вбереже вас від застуди. Мускатний горіх, гвоздика і кориця давно використовуються для лікування застуди. Але, по факту, єдиним реальним доказом полегшувальної дії тодді є невелика кількість алкоголю, яка заспокоює і розслабляє.
Мерлін Томас зауважує, що врешті-решт, застуда сама пройде, незалежно чи ви приймаєте такі напої, чи ні. "А поки ви відчуваєте себе погано, тодді допоможе вам забути про ваші страждання. Саме для цього його і використовують", – підсумовує вчений.
10-12-2017, 00:00
0
1 853