Якщо вранці ви не прокидаєтесь без ковтка кави. Однак, типові лате чи американо вже трохи набридли, то цей матеріал саме для вас.
Видання cosmo.com.ua підготувало 5 смачних рецептів кави, які ви можете приготовати вдома.
Індійська кава масалаДля приготування масала треба змішати півтори склянки води з такою ж кількістю молока та доведи це до кипіння. У цю суміш додаємо по три столові ложки цукру і кави, а також зернятка кардамону і паличку кориці. Після цього каву слід варити на маленькому вогні 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Кава з лікером, коньяком і цедроюСпочатку змочуємо ложку цукру в 5 мл коньяку та додаємо туди трохи гвоздики. Отриману кашку розмішуємо з 30 мл лікеру та виливаємо у горнятко. Після цього у горня додаємо 200 мл еспресо та посипаємо зверху цедрою лимона і апельсина.
Кава по-піратськиДля приготування напою заварюємо еспресо чи просто звичайну чорну каву. В айриш-стакан наливаємо 30 мл білого рому і підпалюємо його. Поки алкоголь горить, у стакан додаємо 15 мл кокосового сиропу. Після цього вогонь гасимо та додаємо 200 мл кави.
Кава з імбиром та корицеюНаливаємо воду у турку і доводимо до кипіння. Далі додаємо невелику паличку кориці, 3-4 гвоздики, на кінчику чайну ложку тертого мускатного горіха і кардамону, кілька невеликих листків м'яти і одну чайну ложку дрібно нарізаного свіжого кореня імбиру. Коли вода знову закипить, насипаємо столову ложку меленої кави та доливаємо склянку молока. Після того як рідина знову закипить – знімаємо турку з вогню та накриваємо кришкою на 5-7 хвилин.
Кава по-голлівудськиПівсклянки молока розмішуємо з двома столовими ложками какао і цукрової пудри, після цього суміш доводимо до кипіння. Далі у суміш додаємо дрібку солі і решту півсклянки молока. Варимо рідину на маленькому вогні протягом 10 хв. В отриману суміш додаємо гарячу каву.
27-11-2017, 00:00
0
2 124