Зима – це сезон мандаринів, саме цей фрукт є одним із головних символів новорічних й різдвяних свят. Проте вибирати ці фрукти варто дуже уважно, адже вони можуть принести шкоду вашому організму.
Мандарини дуже корисні, адже вони містять різноманітні вітаміни, пектини, мінерали, фітонциди, цукор і клітковину. А у шкірці плоду міститься велика кількість ефірних масел. Проте, якщо ви не уважно поставитесь до вибору плоду – наслідки можуь бути прямо протилежні.
Мийте мандарини зі шкіркоюХоч ми і їмо м'якоть цих фруктів, але перед вживанням їх варто мити разом з шкіркою. Справа в тому, що саме на мандариновій шкірці ще можуть залишатися сліди від личинок середземноморських мух, і якщо вони потраплять в кишечник, то можуть привести до отруєння.
Мити шкіру варто з милом. І це стосується не лише мандаринів, а й усіх овочів та фруктів.
Не купуйте липкі мандариниЯк не крути, але в Україні мандарини не ростуть. Ці цитрусові завозять до нас з теплих країн і перед тим, як потрапити до нас на стіл, вони долають довгий шлях. Щоб зберегти мандарини під час транспортування, на них часто наносять хімікат етилен – токсин, який небезпечний для людського організму, оскільки здатний накопичуватися в печінці.
Тому якщо при купівлі мандарини липнуть до ваших рук, то краще він них відмовитись.
Мандарини мають бути пружнімиЯкщо після натискання на фрукт пальцем на мандарині залишаються вм'ятини, найімовірніше, при зберіганні або транспортуванні він перемерз. Такі фрукти краще не їсти, як і мандарини, на яких є зелені плями – вони свідчать про хвороби мандаринового дерева, з якого і були зірвані дані плоди. Фахівці кажуть, що всередині таких мандаринів можуть розвиватися бактерії.
25-11-2017, 21:02
0
2 001