5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино

новини / Життя
2 557
0
5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино

Лікарі все більше підтверджують свою теорію про те, що червоне сухое вино не тільки можна пити, але й потрібно. Якщо ви будете дотримуватися рекомендованої дози в 100-150 мл на добу, то улюблене вино позитивно відобразиться на вашому емоційному станові та самопочутті загалом.

Так, які ж 5 корисних фактів переконають вас хоч інколи насолоджуватись бокалом смачного п’янкого вина.

Допомагає зберегти молодість

Експерти вважають, що головною причиною старіння є так званий "окиснювальний стрес", який проявляється в передчасній загибелі клітин через атаки вільних радикалів. А такі речовини, як антиоксиданти кверцетин і резвератрол, що містяться в червоному вині, ефективно борються з вільними радикалами, допомагаючи продовжити молодість шкіри і поліпшити її зовнішній вигляд.

Підвищує імунітет

Не варто дивуватись, чому в холодну пору людей починає більше "тягнути" до вина. Справа в тому, що червоне вино містить поліфеноли, що допомагають імунній системі ефективніше захищати організм від хвороб, в тому числі і сезонних. Багато дослідників підтверджують, що вино може надавати антибактеріальну дію, знищуючи хвороботворні бактерії.

Знімає стрес

І справді, келих смачного червоного вина після важкого дня допомагає швидше розслабитись і очистити на деякий час свої думки від проблем. В помірних кількостях вино вважаються ефективним засобом в боротьбі з депресією.

Сприяє схудненню

Під час своїх досліджень, багато науковців з’ясували, що дівчата, які випивають стакан напою в день, в три рази рідше виявляються схильними до набору зайвої ваги, ніж ті, хто не п'є взагалі. Секрет міститься у резвератролі, про який ми згадували раніше. Він спалює калорії і перетворює білу жирову тканину в корисну буру жирову тканину.

Запобігає серцево-судинним захворюванням

Флавоноїди, кверцетин і резвератрол, що містяться у вині, скорочують ризик інсульту та інфаркту міокарда, серцевої недостатності та інших схожих захворювань. Крім того, флавоноїди знижують рівень шкідливого і підвищують рівень так званого корисного холестерину в організмі, що у свою чергу знижує ймовірність утворення тромбів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

11:25
Який інтернет у Чернівцях справді швидкий і надійний? Думки чернівчан!
11:19
Зливав паливо зі службового авто: на Буковині судитимуть чоловіка
11:00
Сирський відзначив десантника з Чернівців «Хрестом хоробрих»
10:45
Чому корисно їсти фісташки: названо п'ять переваг цих горіхів
10:31
У Чернівцях розкажуть про шпигунів у роки Першої світової війни
10:15
У Чернівцях оброблятимуть два парки від кліщів
09:59
Війська РФ за добу 56 разів обстріляли прикордоння Чернігівщини, Сумщини та Харківщини
09:37
Епідсезон наближається до завершення: кількість хворих на ГРВІ зменшується

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм