RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На що варто звернути увагу водіям, аби безпечно їхати за кермом узимку

Чи можна поїхати взимку на літніх шинах? Коли треба міняти шини на зимові? Чому варто відмовитися від гумових килимів та не ставити машину на ручник узимку? Всі деталі підготовки автомобіля до холодів розповів керівник "Bosch Car Service Тандем" у Чернівцях Роман Панівський.


Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Вчасно поміняйте шини

Для підготовки автомобіля до зими, у першу чергу, треба обов’язково поміняти літні шини на зимові. Це запорука безпеки на мокрих, сухих та покритих снігом дорогах.

Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


- Головне не поїхати, а доїхати, і вдало зупинитися!, -вважає Роман Панівський. – Часто люди кажуть, що треба поміняти літню гуму на зимову, щоб можна було їхати. Ось і перший міф, адже навіть із літніми шинами у зимову погоду ви зможете зрушити з місця. Це буде складно, та можливо. Основне питання, чи ви доїдете до пункту вашого призначення без пригод.

Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Шини важливо поміняти вчасно, а не чекати до останнього моменту.

"Краще робити це заздалегідь, поки немає черг. Люди звикли робити все в останній день, коли сніг вже впав і до СТО неможливо добратися. Зараз - саме час про це подумати", - продовжує власник СТО.

Аби не чекати у черзі на заміну шин, в СТО "Тандем" можна записатися у телефонному режимі (050 513 71 96). Кваліфіковані працівники процедуру зроблять досить швидко. У цей час ви можете скористатися затишною кімнатою для клієнтів із безкоштовним wi-fi та випити смачної кави.

Роман Панівський також наголошує на виборі шин. Важливо пам’ятати, що зимові шини для вашого авто мають відповідати вимогам наших доріг. В СТО можна підібрати шини різних моделей та різних виробників до всіх автомобілів.

Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Стежте за рідинами

Готуючи авто до безпечної зими, перевірте мастило в двигуні, трансмісії, рідину в системі охолодження і рідину в бачку омивача скла. Цілком можливо, деякі рідини треба поміняти або ж дещо варто додати. Аби зекономити ваші гроші і не бути обдуреним, краще перевіряти кількість усіх рідин за допомогою хорошої техніки, а не "на око".

"Похибка тут мінімальна, а отже, вас не будуть обманювати і ви не будете доплачувати зайві гроші за матеріали, які не використали", - запевняють в СТО.

Подбайте про хорошу видимість

Від видимості взимку залежить і безпека їзди, тому перевірте, чи не зносилися гумові деталі склоочисників.

"Також уважно подивіться, у якому стані ваше лобове скло. Чи немає там мікротріщин чи якихось дефектів. Навіть незначні на перший погляд подряпини відіграють роль на тому, чи добре ви бачите дорогу", - розповідає Роман.

Всі фари та лампочки мають працювати

Важливо не тільки аби ви бачили добре, а і вас помічали інші авто при поганій погоді. Обов’язково перевірте роботу всіх світлових приладів – фар, “противотуманок”, стоп-сигналів, поворотників і т.д. При необхідності – замініть лампочки або запобіжники. Ця процедура займає мінімум часу, але є дуже важливою.

Перевірте ходову та гальмівну систему

Перед виїздом на слизьку дорогу перевірте ваші гальма. Також пам`ятайте, що взимку не бажано ставити авто на "ручник".

"Ваша машина гаряча, ручник тисне колодки і вони можуть примерзнути. Часто через це навіть можна пошкодити гальмівну систему".

Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Акумулятор авто

У холодну пору року навантаження на автомобільний акумулятор набагато вище, ніж в тепле. Тому йому потрібно приділити пильну увагу.Обов’язково перевірте акумулятор автомобіля, чи немає на ньому тріщин, очистіть контакти і верхню площину корпусу. Клеми повинні бути чистими, сухими і змазаними для запобігання подальшої корозії.



Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


"У нас в СТО вам перевірять рівень заряду АКБ і зарядять або замінять акумулятор, якщо він вже зношений. Вибір досить широкий, співпрацюємо із різними фірмами, цінова політика також різна", - кажуть у "Тандемі".

Вам має бути комфортно за кермом

В СТО наголошують на зручному виборі положення сидіння, якщо ви збираєтеся у далеку дорогу. Окрім того, варто у холодну пору року звернути увагу на килими для авто. Взимку вони мають бути прогумованими, щоб волога не потрапляла на заводський килимок.

"Мені, як водію, важлива температура повітря у салоні. Якщо занадто тепло – нас тягне на сон. Так само із ногами, тому варто мати в авто змінне взуття", -ділиться Роман Панівський.

Окрім цього, в СТО радять відмовлятися від поїздок у перший сніг, якщо є така можливість. Якщо не впевнені у собі, авто чи погоді - то не сідайте за кермо. Для більшої впевненості у підготовці вашого автомобіля до зими зробіть повну діагностику усіх його систем.

Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Довідка

СТО "Тандем" із Чернівців отримало сертифікат "Bosch" і приєдналася до світової мережі "Bosch Car Service". СТО "Тандем" на ринку у Чернівцях 16 років. У 2016 році СТО стала найкращою в Чернівецькій області та увійшла у ТОП-100 найкращих автосервісів України за результатами конкурсу "Краща СТО 2016" від АВТО експерт.


Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)


Автосервіс "Тандем" знаходиться за адресою:
вул. Маршала Рибалки, 3в
Контакти: 050 513 71 96
Редактор: Марія Фернюк
13-11-2017, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 5 710


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги