Вчені назвали продукти, що запобігають раку: перелік

новини / Здоров'я
1 603
0
Вчені назвали продукти, що запобігають раку: перелік

Британські і норвезькі науковці у своєму дослідженні з’ясували найбільш придатну їжу для попередження появи шлунково-кишкових захворювань, в тому числі і раку. Як виявилось, такими цілющими продуктами є деякі фрутки та овочі.

Про це повідомлять у Nature Communications.

Такі продукти як гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок є особливо ефективними для профілактики шлунково-кишкових захворювань. Саме ця їжа позитивно впливає на автофагію (поглинання клітиною власних шкідливих компонентів), запобігаючи розвитку запальних процесів в організмі.

В цих продуктах науковці з Уорікського університету у Великобританії виявили білок "Kenny", з яким і пов'язана регуляція процесу автофагії. Коли ж автофагія не функціонує належним чином, такий протеїн накопичується і провокує запалення, через що можуть виникнути ракові захворювання.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують