Пиво відоме людству ще з стародавніх часів, тому не дивно, що за цей тривалий час накопичилось чимало міфів про цей хмільний напій. Але чи все, що ми чули про нього, є правдою?
Холодне пиво смачніше, ніж теплеНасправді чим нижче температура пива, тим складніше відчути його смак. Холодним пивом добре втамовувати спрагу, однак якщо ви справді хочете відчути всю глибину смаку цього напою – не переборщіть. Оптимальна температура для гарного сприйняття смаку пива - 12-14 градусів за Цельсієм.
Якщо ж так сталось, що ви придбали тепле пиво і хочете його охолодити в морозилці – будьте обережні, адже якщо ви "переморозите", то пиво втратить левову частку своїх смакових властивостей.
Справжнє свіже пиво можна зберігати тільки 3 дніРозчаруємо вас. Насправді це лише маркетинговий хід – погодьтесь, безглуздо варити пиво у великих кількостях, якщо воно скисає через 2-3 дні.
Тим більше, що на сучасному пивному виробництві ціла сукупність факторів збільшують термін зберігання напою – це і санітарія та стерильність виробництва, а також використання якісного хмелю – альфа-кислоти хмелю мають антисептичну дію.
Кількість хмелю в пиві впливає на кількість алкоголюНасправді хміль не має стосунку до спирту. Основне "завдання" хмелю – надати пиву смаку та аромату. А етанол у пиві береться під час бродіння, коли крохмаль з солоду розщеплюється до спиртів та вуглекислого газу.
Темне пиво міцніше світлогоАж ніяк. Різниця між темним і світлим пивом не в кількості алкоголю, а в тому, що для приготування темного пива використовується сильніше обсмажений солод. А міцність пива залежить від того, скільки солоду було використано.
Розливне пиво набагато смачніше пляшкового і баночногоПивоварні компанії не виробляють окремого пива для барів – це економічно недоцільно. Тож якщо розливне пиво і відрізняється від пляшкового, то ця відмінність з'являється лише під час процесу наливання.
Справа в тому, що в пабі кег (бочка) з пивом стоїть під барною стійкою. Крім кегу, під барной стійкою стоїть також охолоджувач і балон з вуглекислотою. Коли відкривається кран, вуглекислота потрапляє в кег і видавлює пиво з нього, додатково його карбонізуючи. Саме звідси і з'являється пінна шапка, а пиво видається "свіжішим".
Хміль містить жіночі гормониХміль містить фітоестрогени. Це хімічні сполуки, які за своєю структурою схожі до жіночих гормонів, але насправді фітоестрогени рослин і людські гормони – це різні речі. До слова, фітоестроген є не лише у хмелі, але й в редисці, петрушці, низці злаків, і навіть в яблуках з морквою.
5-11-2017, 00:19
0
2 736