RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Правда чи ні: 6 міфів про пиво

Пиво відоме людству ще з стародавніх часів, тому не дивно, що за цей тривалий час накопичилось чимало міфів про цей хмільний напій. Але чи все, що ми чули про нього, є правдою?

Холодне пиво смачніше, ніж тепле
Насправді чим нижче температура пива, тим складніше відчути його смак. Холодним пивом добре втамовувати спрагу, однак якщо ви справді хочете відчути всю глибину смаку цього напою – не переборщіть. Оптимальна температура для гарного сприйняття смаку пива - 12-14 градусів за Цельсієм.
Якщо ж так сталось, що ви придбали тепле пиво і хочете його охолодити в морозилці – будьте обережні, адже якщо ви "переморозите", то пиво втратить левову частку своїх смакових властивостей.

Справжнє свіже пиво можна зберігати тільки 3 дні
Розчаруємо вас. Насправді це лише маркетинговий хід – погодьтесь, безглуздо варити пиво у великих кількостях, якщо воно скисає через 2-3 дні.

Тим більше, що на сучасному пивному виробництві ціла сукупність факторів збільшують термін зберігання напою – це і санітарія та стерильність виробництва, а також використання якісного хмелю – альфа-кислоти хмелю мають антисептичну дію.

Кількість хмелю в пиві впливає на кількість алкоголю
Насправді хміль не має стосунку до спирту. Основне "завдання" хмелю – надати пиву смаку та аромату. А етанол у пиві береться під час бродіння, коли крохмаль з солоду розщеплюється до спиртів та вуглекислого газу.

Темне пиво міцніше світлого
Аж ніяк. Різниця між темним і світлим пивом не в кількості алкоголю, а в тому, що для приготування темного пива використовується сильніше обсмажений солод. А міцність пива залежить від того, скільки солоду було використано.

Розливне пиво набагато смачніше пляшкового і баночного
Пивоварні компанії не виробляють окремого пива для барів – це економічно недоцільно. Тож якщо розливне пиво і відрізняється від пляшкового, то ця відмінність з'являється лише під час процесу наливання.

Справа в тому, що в пабі кег (бочка) з пивом стоїть під барною стійкою. Крім кегу, під барной стійкою стоїть також охолоджувач і балон з вуглекислотою. Коли відкривається кран, вуглекислота потрапляє в кег і видавлює пиво з нього, додатково його карбонізуючи. Саме звідси і з'являється пінна шапка, а пиво видається "свіжішим".

Хміль містить жіночі гормони
Хміль містить фітоестрогени. Це хімічні сполуки, які за своєю структурою схожі до жіночих гормонів, але насправді фітоестрогени рослин і людські гормони – це різні речі. До слова, фітоестроген є не лише у хмелі, але й в редисці, петрушці, низці злаків, і навіть в яблуках з морквою.

Редактор: diana_vataman
5-11-2017, 00:19
Коментарів 0 Переглядів 2 786



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.