Кожен із нас любить ситно поїсти. Ми звикли до традиційної української кухні, зокрема буковинської. Проте смакова палітра багатонаціональна. Вона може дивувати відтінками: солоним, кисло-солодким, пряним, з гірчинкою тощо. Якщо хочеться без зміни локації на якийсь час здійснити подорож в іншу країну, спробувати її частунки, відчути неповторну атмосферу, то не потрібно собі в цьому відмовляти. Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують
кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
"Ресторан Кнаус"
Ресторан "Кнаус" – куточок Німеччини в самому центрі Чернівців.
У ресторані "Кнаус" ви знайдете все необхідне для комфортного відпочинку на найвищому рівні. До ваших послуг ресторан із традиційним німецьким інтер’єром, просторий літній майданчик, банкетний європейський зал на 50 осіб, VIP-апартаменти...
Для меню ми зібрали кращі страви європейської та української кухонь, а також винятково німецькі страви: ковбаски, рулька свинна, штруделі та ще багато смаколиків із німецького столу, які вам піднесуть милі дівчата в баварських сукнях.
Айнтопф був створений німецькими господинями з метою смачно і ситно нагодувати своїх працьовитих чоловіків і дітей.
Назва Eintopf перекладається як "один горщик". Чому? А тому, що в цій страві варилися в одній ємності практично всі продукти, які є у господині під рукою. Приходьте до нас і відчуйте смак справжньої німецької кухні.
У перекладі з німецького слово штрудель означає вихор, воронка, вир. Це досить популярне в Європі борошняне блюдо з листового тіста, скрученого зразок рулету. Його роблять з різними начинками, але в популярності з яблучним штруделем, мабуть, не зрівняється жодна інша його різновидність.
Свина рулька.Рецепт цієї страви запозичений з середньовіччя, коли полювання на диких тварин була звичайною справою. Так ось основу цієї страви становило коліно дикого кабана. Блюдо готувалося відразу ж після полювання і призначалося для компанії голодних чоловіків. До речі, айсбан (Eisbein) перекладається як "крижана нога". Таку назву блюдо отримало з двох причин. По-перше, їдять його найчастіше взимку, а по-друге поверхню його блищить як глянець за рахунок великої кількості жиру.
Сьогодні коліно вепра замінили на свинячу рульку, але саме блюдо і раніше обожнюють і найчастіше замовляють саме чоловіки.
Адреса: м. Чернівці, вул. Поштова, 4 (колишня вул.. Худякова)
Тел.: (0372) 57-58-51, 51-02-55, 066 270 31 78, 099 517 30 03.
Kosher organic restaurant
У наш час люди переживають за якість продуктів. Дослідження показують, що кошерна їжа могла би вирішити цю проблему.
Вибирати кошерне, тобто дотримуватися єврейських законів – кашруту, для одних – релігійний вибір, а для інших – вибір способу життя. Незалежно від причини користь кошерної їжі є безперечною.
Вона приготована згідно суворих стандартів. Більш суворих, ніж стандарти американського Міністерства сільського господарства. Хворих тварин не використовують у виробництві. Крім того, м’ясо, з якого виготовляють кошерні продукти, не містить гормонів. Цей додатковий рівень безпеки створює ще один бар’єр між споживачами та хворобами.
Ресторан "Кошер органік" – єдиний кошерний заклад у місті, де ви зможете скуштувати єврейські національні страви, приготовлені за старовинними рецептами:
- гефілте фіш;
- форшмак;
- хумус з затером;
- тхіна;
- гефілте хельзале;
- фалафель;
- есик флейш;
- лейкех.
Кошерна їжа також може бути корисною вам, якщо в членів родини є дієтичні обмеження або алергії.
Сучасний інтер’єр, хороша атмосфера забезпечать вам відпочинок на найвищому рівні.
Адреса: м. Чернівці, вул. Садовського, 11 (поряд із Головною синагогою Буковини)
Тел.: 050-857-55-67
Чекаємо на вас!Ресторан "La multi ani"
Ресторан "La multi ani" знаходиться в центрі Чернівців. Звідси до будь-якого визначного місця шапкою докинути! Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні.
Стосовно меню, то "La multi ani" пропонує широкий вибір страв, які повсякденні на столі молдаван, але вельми колоритні для представників інших національностей. Приходьте й скуштуйте сармалє (голубці з виноградного листя), різноманітні токани з мамалигою (тушковане м'ясо з овочами), чорбу-ді-бурте (суп з телячим шлуночком), зяму (курячий бульйон із домашньою локшиною), кирницеї (домашні печені ковбаски), мітетеї, аліванку (запіканка з мамалиги, м’яса та яйця), соковитий стейк "Бесарабія" (фарширований овочами), судака з картоплею та бринзою у вершковому соусі, мулі (млинці з домашнім сиром з фрикадельками), урс (кульки з мамалиги, фаршировані бринзою) А ще, звісно, плачинти з м’ясом, яйцем, капустою, картоплею та бринзою, вишнею, яблуками, гарбузом!
Окремо варто сказати, що кухарі ресторану випікають смачні дріжджові пироги з овочами, сиром домашнім та зеленню, з різними сортами м'яса, зі скумбрією, шпинатом. Тісто пухке, а начинки багато! І вона вельми соковита! Можна скуштувати пісочні пироги з вишнею, яблуками, маком, ягодами/
Адреса: вул. Шкільна, 1Б
Телефонуйте, резервуйте столики й замовляйте банкети за номером: (099) 952 33 39
Купити пироги на свята й на випадок, коли хочеться чогось смачненького та свіженького, можна за номерами телефонів: (050) 699 92 33, (099) 952 33 39
Сердечно запрошуємо вас на гостину!Ресторан "Панська Втіха"
"Панська Втіха" – унікальне місце, у якому поєдналися ресторан, кафе, піцерія й навіть кальянна. Незважаючи на багатогранність закладу, ми особливу увагу приділяємо приготуванню їжі. Кухарі ресторану не просто професіонали своєї справи та переможці конкурсів і змагань. Для кожного з них приготування їжі – це не лише робота, а стиль життя.
У нас ви можете скуштувати як традиційні українські наїдки, так і вишукані страви з італійського меню. Ознайомитися з їх повним переліком можна, завітавши на
"Сайт ресторану Панська Втіха".
Дуже смачно в нас готують італійську пасту неро кон вітело. Ці особливі спагеті з додаванням чорнила каракатиці у вершковому соусі з телячим філе та міксом лісових грибів, приправлені італійськими травами, будуть доречними для романтичного вечора й для святкування в компанії друзів.
Більшість продуктів, з яких готують страви, власного виробництва. Від городини до м’яса – усе вирощено на наших фермах.
Саме в нас подають запечену вирізку зі свинячої гомілки на подушці з овочевого соусу та грильованих цукіні.
"Панська Втіха" – смачно як вдома, затишно, як у ресторані!
Адреса: м. Чернівці, вул. Руська, 249 А.
Тел.: (050) 573 75 06
Ресторан "SoHo"
Наш ресторан знаходиться на одній із найкращих вулиць Чернівців, де колись бруківку підмітали трояндами.
Його особливість – різноманітність страв. У нас ви маєте змогу спробувати стейки різного ступеня просмаження, рибні страви, десерти власного приготування та багато іншого.
Ми радимо вам скуштувати ексклюзивний рол "Soho". У ньому поєднується смак ніжного сиру філадельфія з вугром, а тобіка (ікра летючої риби) дуже вдало підкреслює справжній морський смак креветки!
Гарантуємо, що отримаєте неперевершені враження та гарний настрій від смаку цього кулінарного шедевра!
У дощову погоду створить теплу атмосферу наш затишний інтер’єр. А в сонячний день маєте змогу насолодитися терасою, де вас зігріють не тільки напої, але й наш приємний обслуговуючий персонал.
Якщо ви втомилися після важкого робочого дня, на вас чекають ароматні кальяни на будь-який смак.
Ресторан "SoHo" чекає на вас!Графік роботи: 09.00–02.00
Адреса: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 16.
Тел.: (050) 757-98-36, (068) 882-30-74
Instagram: soho_restourant
Ресторан "Золотий Сезам"
Ресторан "Золотий Сезам" – це дивовижний світ, де завжди добре вам, вашим близьким і друзям. Наша особливість – це два розділи меню – європейське та східне. Якщо ви досі не куштували страв східної кухні, кращого місця для таких вражень годі й шукати. Ми завжди раді організувати для наших клієнтів будь-яке свято, банкет або весілля, враховуючи всі побажання. Працює дві зали – на 30 осіб у європейському витриманому стилі, а також на 100 осіб з елементами сходу в інтер'єрі. Для маленьких компаній є 4 затишні кабінки.
Наявна в меню спеціальна східна сторінка, де представлені одні з найпопулярніших турецьких страв: лахмаджун – турецька піца, "Піде з сиром і яйцем", "Піде з фаршем", "Піде з курячим м'ясом". Найпопулярнішою, звісно, є mercimek çorbası або суп з сочевиці. Найпопулярніший салат – "Чобан" (дрібно нарізані помідори, огірки, перці з додаванням спецій, лимонного соку). Також пропонуємо салат "Табуллі або Кисир" (дрібно нарізані овочі, листя салату, булгур). На окрему увагу заслуговують гарніри. У Туреччині страви з рису, булгура (особливий вид пшениці твердих сортів) називаються пілав. У нашому ресторані як гарнір ми подаємо пілав із булгура в стравах – "Турецький мікс" та "Асорті кебаб".
З м’ясних страв турецької кухні ми пропонуємо: "Кьофте з баранини", "Кьофте з яловичини", "Іскендер кебаб" (тонко нарізане обсмажене м’ясо, викладене на лаваш, з томатним соусом і йогуртом), "Турецький мікс", "Шашлик з баранини чи курятини", "Асорті кебаб", "Тавук соте" (тушкована курка та овочі). На Близькому Сході прийнято починати прийом їжі з холодних закусок – мезе. Найпопулярнішими є хумус і муттабаль. Із турецьких солодощів в ресторані "Золотий Сезам" представлені баклава та лукум. З напоїв можете спробувати айран (кисломолочний напій на основі йогурту) і турецьку каву.
Незабаром запрошуємо гостей на нове мангал-меню! Для вас – "Баклажан Кебаб", стейки, шашлик, скумбрія, стейк риби масляної, а також овочі й шампіньйони на мангалі.
Зупинивши вибір на наших послугах, ви залишитеся з приємними враженнями та, ми впевнені, станете постійними клієнтами.
Адреса: м. Чернівці, вул. Чкалова, 10
Тел.: (095) 497 15 78, (095) 691 08 71
www.sesame.cv.ua
26-09-2017, 14:40
0
10 408