Кабачок всі відомий через велику кількість корисних властивостей, але цей популярний літній овоч має деякі протипоказання.
Кабачок вживають при анемії, гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, а він корисний для зміцнення нервової системи, пише Іvona.
Через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків значно знизить ризик розвитку онкології.
Однак, попри всю користь кабачка, для деяких людей він протипоказаний.
Кому не можна їсти кабачки:
Людям, які страждають на виразки та гастрит, особливо в період загострення;
При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;
Кабачки не рекомендують вживати людям, які страждають на ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Солі калію, які містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;
Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;
Кабачки під час приготування вбирають багато олії, тому це може призвести до порушення травлення. Особливо, якщо олія неякісна.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-07-2017, 07:06
0
3 347