Сезонні липневі фрукти можуть бути не лише смачними, а й інколи не зовсім корисними. Це стосується і абрикосів, які незважаючи на солодкий смак та вітаміни теж можуть нести шкоду при певних захворюваннях організму.
В Ivona розповіли, кому не варто зловживати або ж взагалі відмовитись від сезонних фруктів, – абрикосів.
Шкода абрикосових кісточокГоловне джерело небезпеки знаходиться в серцевині фрукта. Абрикосові кісточки містять амигдалин, яке в травному тракті утворює синильну кислоту – дуже сильну отруту.
Від декількох кісточок звісно нічого не трапиться, але велика доза гарантує отруєння, що супроводжується першінням в горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках – судомами і втратою свідомості.
Шкода абрикосів для діабетиківУ деяких сортах міститься аж до 80% цукру, що є дуже небезпечною дозою для людей, які страждають на діабет. З цієї ж причини абрикоси теж протипоказані при порушеннях обміну речовин.
Шкода абрикосів для людей із захворюваннями щитовидної залозиДієтологи також зазначають, що абрикоси не рекомендовано вживати при зниженій функції щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. Каротин, що міститься в плодах, в людей з таким захворюванням не засвоюється.
Шкода абрикосів для людей із захворюваннями шлунково-кишкового трактуСвіжі плоди можуть нашкодити при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Також не варто зловживати абрикосами при захворюваннях печінки і панкреатиті.
11-07-2017, 04:42
0
2 268