За даними дослідників із США, оливкова олія зменшує ризик розвитку когнітивних порушень, зокрема хвороби Альцгеймера.
Вчені з університету Темпла довели, що оливкова олія здатна захистити пам’ять і покращує здатність до навчання, пише Medical Express.
Також зменшує утворення бляшок і нейрофібрилярних клубків в головному мозку. Такі утворення є стандартними ознаками хвороби Альцгеймера.
"Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше, вона активізує процес аутофагії, тобто знищення утворень в клітинах. Клітка мозку мишей, яких годували їжею, збагаченою оливковою олією, мала вищі рівні аутофагії і знижені рівні амілоїдних бляшок. Тому у них краще працювала пам'ять і взагалі нейрони добре контактували один з одним", – пояснив автор дослідження Доменіко Пратіко.
Вчені переконані, що вживання оливкової олії може принести організму більше користі, ніж овочі та фрукти. Це можна пояснити тим, що у людей, які живуть в Середземномор’ї, майже немає проблем зі здоров’ям і у їх раціоні завжди присутня оливкова олія.
Зараз дослідники хочуть з’ясувати, чи допомагає вживання оливкової олії на пізньому етапі захворювання, коли розлад вже діагностували.
24-06-2017, 01:17
0
2 057