Португальські гастроентерологи визначили, що популярна страва суші провокує зростання паразитарних інфекцій.
Таке дослідження опубліковане в журналі BMJ Case Reports.
Експерти описали один з показових клінічних випадків. До медиків з лихоманкою, яка тривала протягом тижня, а також болями у животі і блювотою, звернувся 32-річний чоловік.
Аналіз крові показав, що у його організмі почався запальний процес.
Спочатку причина захворювання була неясна. Але коли чоловік розповів, що перед виникненням перерахованих симптомів, він з'їв суші, медики запідозрили у нього анізакідоз – паразитарне захворювання.
Цю хворобу викликають личинки нематод сімейства Anisakidae, що потрапляють в організм людини разом з сирою або слабо соленою морською рибою.
Під час огляду на спеціальному обладнанні вчені виявили на запаленій ділянці шлунка личинку хробака-паразита.
Після видалення нематоди стан здоров'я пацієнта нормалізувався.
Медики закликають ретельніше готувати рибу для вживання в їжу.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook