Weather

Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика

новини / Здоров'я
2 460
0
Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика


Лікар та працівник ресторану, відповідальний за зберігання вин пояснили, чому не можна купувати пляшку вина за 30-40 гривень.

Про це пише "Сегодня".

За словами сомельє Євгена Колчанова, якісне вино не може бути дешевим. У дешевих винах зазвичай є більше цукру для приємного смаку і консерванти – для довшого зберігання напою.

Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний,
– пояснює Колчанов.

Вино, придбане за акційною пропозицією, є світлішим, ніж у пляшці. Смак алкоголю насиченіший, але у виготовленні напою використовувався виноматеріал неповного бродіння.

Як зазначив імунолог Борис Скачко, штучні компоненти у вині, підсилені спиртом є "справжньою бомбою" для печінки і підшлункової. За словами лікаря, краще надавати перевагу сухим винам – у них немає цукру, отже – хоча б на один шкідливий компонент менше.

"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – застеріг медик.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують