Лікар та працівник ресторану, відповідальний за зберігання вин пояснили, чому не можна купувати пляшку вина за 30-40 гривень.
Про це пише "Сегодня".
За словами сомельє Євгена Колчанова, якісне вино не може бути дешевим. У дешевих винах зазвичай є більше цукру для приємного смаку і консерванти – для довшого зберігання напою.
Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний,
– пояснює Колчанов.
Вино, придбане за акційною пропозицією, є світлішим, ніж у пляшці. Смак алкоголю насиченіший, але у виготовленні напою використовувався виноматеріал неповного бродіння.
Як зазначив імунолог Борис Скачко, штучні компоненти у вині, підсилені спиртом є "справжньою бомбою" для печінки і підшлункової. За словами лікаря, краще надавати перевагу сухим винам – у них немає цукру, отже – хоча б на один шкідливий компонент менше.
"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – застеріг медик.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
22-05-2017, 06:26
0
2 404