Морські водорості справжнє джерело корисних елементів. Їх варто додати до раціону, щоб наш імунітет завжди був в тонусі.
Чим ще корисні такі популярні морепродукти описує портал Іvona.
Правильна робота кишечникаУ червоних та бурих водоростях є велика кількість фукоксантину – це пігмент, який сприяє прискореному виведенню жирів з шлунково-кишкового тракту.
Також водорості багаті на альгінат, який захищає слизову оболонку кишечника та шлунка від пошкоджень. Він запобігає розвитку гастриту та виразкової хвороби.
Крім того, водорості містять клітковину, яка потрібна для хорошого функціонування кишечника.
Міцний імунітетВодорості сприяють створенню умов для посиленого розмноження корисної мікрофлори у кишечнику. Відповідно це добре впливає на стан імунної системи.
Також ці рослини мають речовини, що активізують вироблення лейкоцитів, які здатні захистити наш організм.
Нормалізація артеріального тискуВодорості поліненасичені жирними кислотами Омега-3. Які у свою чергу сприяють поліпшенню складу крові, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, нормалізує артеріальний тиск.
Нормалізація жіночих гормонівВживання водоростей покращить рівень естрогену в крові. За словами експертів, активно додавати у раціон водорості слід у час наближення до менопаузи.
Здорова щитовидна залозаВсі морські водорості мають багато йоду, який потрібно для здорової роботи щитовидної залози.
Як стверджують фахівці, йод з водоростей засвоюється краще, ніж з йодованої солі.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
28-04-2017, 05:07
0
1 694