Медики з Чилійського університету спільно з іноземними колегами знайшли нову властивість оливкової олії.
Це дослідження опублікували у журналі Lipids in Health and Disease.
Так, як вияснили дослідники, гідроксітірозол, що міститься в оливковій олії, знижує негативний ефект від надмірного вживання тваринних жирів. Зокрема, ця речовина має антиоксидантну властивість і захищає печінку, серце та головний мозок.
До таких висновків експерти дійшли, провівши експерименти на мишах.
Гризунів розділили на чотири групи, одну з яких годували їжею з високим вмістом тваринних жирів і оливкової олії. Після 12-тижневої дієти у тварин взяли зразки тканин і крові. Аналіз показав, що у піддослідних мишей, які вживали олію, не збільшився вміст холестерину в крові, на відміну від гризунів, що харчувалися виключно тваринними жирами.
За словами експертів, висновки дослідження справедливі і для людини. Тому вчені рекомендують використовувати продукти, які містять гідроксітірозол.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
12-04-2017, 05:09
0
1 740