Багато років тому японські моряки почали перемелювати м'ясо білої риби та видушували з нього усю воду.
Так з'явився фарш сурімі, з якого згодом почали виготовляти крабові палички. Доцент кафедри експертизи харчових технологій Вікторія Іванова розповіла, як обрати якісні крабові палички та чи справді вони такі шкідливі, передає "Лиза".
Крабові палички – це риба, тобто джерело білку. А білок, в свою чергу, дуже корисний для людини. Тож цей продукт дійсно підходить для щоденного вживання.
Їх можна додавати у різноманітні салати або робити бутерброди, і такий варіант набагато краще за фаст-фуд.
Однак найважливіше правильно обрати крабові палички. Адже зараз недобросовісні виробники кладуть у палички зовсім не рибу та дуже багато барвників та консервантів. Саме вони і шкодять людині.
По-перше, крабова паличка має бути еластична, легко розгортатись та ламатись. Колір самого фаршу має бути білий, без будь-яких сторонніх відтінків.
Краще обирати крабові палички, в складі яких процент сурімі становить не менше 35%. Також варто звертати увагу на білок: його має бути мінімум 7 грам на 100 грам продукту.
7-04-2017, 06:43
0
1 833