Черемша, яку ще називають дикою цибулею, чудово допомагає при вірусних і распіраторних захворюваннях.
Дієтолог Олександр Кущ розповів, як правильно споживати черемшу, адже цю рослину усім вживати не можна, пише 1+1.
Черемша росте в лісі і занесена в Червону книгу України. Збирання цієї дикої цибулі карається штрафом. Однак легально її можна купити у господинь, які вирощують черемшу у себе на городі.
Чим корисна черемшаЗелена рослина має фітонцидні властивості, а рівнем макро- та мікро-елементів обганяє часник у чотири рази.
Черемша допоможе при атеросклерозі та вірусних і распіраторних захворюваннях.
При цьому експерт наголошує, листки рослини нагадують конвалії, які є отруйними, тому збір черемші є не лише незаконним, а й небезпечним.
Як приготувати черемшуРослину можна заварити і пити настій для зміцнення імунітету.
А щоб прочистити дихальні шляхи, фахівці радять вдихати ефірні олії дикої цибулі.
Також пелюстки черемші можна додати у салат замість звичайної цибулі.
Але не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші.
Кому не можна їсти черемшуВживати черемшу заборонено людям, які страждають від виразки, гострих запальних процесів шлунково-кишечного тракту та захворюванням нирок. Крім того, не рекомендується вживати вагітним та хворим на епілепсію.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook