RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому варто вживати цитрусові: цікаві факти


Цитрусові корисні тим, що вони є відмінним джерелом вітаміну С та завжди допомагають стимулювати імунітет і вберегти здоров'я в період застуди і грипу.

У Medic.ua розповіли 8 причин, чому варто додати цитрусові в свій раціон.

Цитрусові – джерело клітковини
За рекомендаціями, жінкам необхідно вживати не менше 25 грамів клітковини щодня, а цитрусові тут можуть стати найкращими помічниками. В одному апельсині міститься до 2,3 грама, а в мандарині – до 1,6 грама клітковини. Клітковина, що міститься в цитрусових, допомагає знизити рівень холестерину в крові і контролювати рівень глюкози.

Також продукти з великим вмістом клітковини допоможуть вам довше відчувати себе ситим, тому це просто ідеальний перекус для тих, хто дотримується дієти.

Цитрусові корисні для серця
Цитрусові містять флавоноїди і рослинні сполуки, що сприяють зміцненню здоров'я серця. Червоний грейпфрут, який містить багато антиоксидантів, допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і тригліцеридів в крові. Вітамін С також пов'язаний зі зменшенням ризику серцево-судинних захворювань.

Проте, якщо ви приймаєте препарати для зниження рівня холестерину, – цитрусові вам протипоказані, адже вони навпаки знижують ефективність препаратів.

Цитрусові мають низький глікемічний індекс
Якщо говорити простіше, низький глікемічний індекс означає, що цитрусові не будуть збільшувати рівень цукру в крові так, як це робитимуть інші продукти. Апельсин, до прикладу, має індекс 45 з 100, грейпфрут - 25. Для порівняння, родзинки мають індекс 64, а білий рогалик – 72.

Цитрусові допомагають одужати
Ні для кого не секрет, що цитрусові забезпечують необхідну дозу вітаміну С (в апельсині міститься 50 мг, в грейпфруті – 38 мг, а в лимоні 30 мг). Навіть якщо вітамін С не допомагає подолати застуду, він може зменшити її тривалість і тяжкість симптомів.

Цитрусові – джерело калію
Калій асоціюється в першу чергу з бананами. Але не варто забувати, що цитрусові також є відмінним джерелом цього мінералу, який має важливе значення для регулювання рідинного і мінерального балансу в організмі, а також відповідає за скорочення м'язів. Калій також допомагає вимивати натрій з організму.

Цікаво, що вживання великої кількості цитрусових знижує ризик інсульту на 21%.

Цитрусові допомагають засвоювати інші поживні речовини
Вживання цитрусових може допомогти вам отримати більше користі від інших продуктів. Вітамін С підвищує життєздатність катехінів, антиоксидантів, що містяться в зеленому чаї. Цитрусові також допомагають засвоювати залізо, мінерал, корисний для вашої імунної системи, і допомагають організму виробляти червоні кров'яні клітини.

Рекомендується поєднувати вживання цитрусових з багатими на залізо продуктами, наприклад, із зеленню, рибою, птицею або м'ясом.

Цитрусові зволожують
Як багато інших овочів та фруктів, цитрусові мають високий вміст води. У апельсинах міститься близько 87% води, а в грейпфрутах – 88%. Додаючи в раціон цитрусові, ви можете уникнути зневоднення. Також, багаті на воду продукти містять мало калорій.

Цитрусові омолоджують шкіру
Ще одна причина додати більше цитрусових в ваш раціон – корисні властивості для вашої шкіри. Вітамін С відіграє важливу роль у виробництві колагену, що допомагає вашій шкірі виглядати еластичною і гладкою.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
23-02-2017, 07:55
Коментарів 0 Переглядів 1 884

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.