Виноград є чудовим засобом профілактики когнітивних порушень. Тож, коли людина з’їдає виноград, у неї прискорювався метаболізм в частках мозку, пов'язаних з мисленням і пам'яттю.
Про це йдеться у матеріалі, опублікованому в журналі Experimental Gerontology, пише dt.ua.
Вчені провели експеримент за участю 10 пацієнтів у віці близько 70 років. Двічі в день людям давали по 36 грамів порошку, який був виготовлений з плодів винограду. Дослідження тривало шість місяців.
В результаті вчені з’ясували, що після прийому винограду у пацієнтів прискорився метаболізм у лівій верхній заднелатеральній скроневій частці — аномалії в цій області пов’язані з хворобою Альцгеймера. Прискорився метаболізм також в інших частках мозку, пов'язаних з мисленням і пам'яттю.
Тож дослідники переконані, виноград можна вживати як засіб профілактики когнітивних порушень.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
6-02-2017, 01:18
0
1 789