Спиртні напої поєднується далеко не з усіма продуктами.
Цих продуктів варто уникати не тільки під час новорічних свят, а кожен раз, коли ви вживаєте алкоголь, пише HeadInsider.
СолодощіПоєднання алкоголю і солодкого призведе до швидкого сп’яніння і сильного похмілля. А все тому, що наш організм спочатку буде перетравлювати солодощі, адже глюкоза для нього важлива. І поки це відбуватиметься, ваш організм буквально отруюється нерозщепленим алкоголем.
ШоколадШоколад – це здається найпопулярніша "закуска" до вина чи коньяку. Проте він у поєднанні з алкоголем – боляче вдаряє по підшлунковій залозі.
Алкоголь і без того навантажує підшлункову, викликаючи короткочасні спазми. А шоколад може заблокувати деякі протоки. Це може призвести до панкреатиту.
Свіжі помідориПомідори і алкоголь лише підсилюють негативні якості один одного. Зокрема, органічні кислоти з помідор негативно впливають на стінки слизової шлунка. А це може спровокувати здуття живота або нетравлення.
Смажене і жирнеЖирне і смажене загострює і продовжує дію спиртного. Окрім того, така їжа створює додаткове навантаження на шлунок і печінку, і звичайно жовчний міхур.
Мариновані огіркиНа відміну від солоних побратимів, які підтримують водно-сольовий баланс в організмі, мариновані огірочки і помідорчики дають зайве навантаження на нирки і печінку, і без того обтяжені алкоголем.
Виноград, дині, кавунФрукти чудово пасують до білого вина. Але вони не повинні бути дуже солодкими. Адже чим вони солодші – тим відчутніше буде сп’яніння.
Диня в поєднанні з міцним алкоголем дає в прямому сенсі вибуховий ефект в кишечнику – там починається процес бродіння.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
17-01-2017, 01:13
0
3 448