Як покращити роботу мозку: сім важливих порад

новини / Життя
2 021
0
Як покращити роботу мозку: сім важливих порад

Аби наш мозок працював добре – потрібно бути фізично активним і переглянути свій раціон.

Так вважає американський дієтолог Мішель Шоффро розповіла, як поліпшити роботу мозку, пише Care2.

Експерт визначила сім принципів гарної роботи мозку.

1. Менше споживати червоно м’яса і молочних продуктів. Насичені жири, що містяться в м'ясних і молочних продуктах, можуть стимулювати вироблення холестерину і бета-амілоїдних бляшок, які провокують ослаблення пам'яті та розвиток хвороби Альцгеймера.

2. Добре вивчіть склад медикаменту, якими лікуєтеся. У дослідженні, опублікованому в медичному журналі JAMA Neurology, вказано, що препарати, у яких є антихолінергічні засоби, підвищують ризик розвитку деменції, дисфункції і усушки мозку.

Антихолінергічні засоби – це група препаратів, що використовуються при лікуванні гіпертонії, хвороб серця, захворювань легенів, безсоння і деяких інших недуг.

3. Додайте в раціон "їжу" для мозку. Для кращої роботи мозку організму потрібна достатня кількість амінокислот з білкової їжі, складні вуглеводи для енергії і здорові жири, такі як Омега-3. Шоффро радить додати в раціон насіння Чіа, льону, соняшнику, авокадо, кокос, цільнозернові і бобові продукти, горіхи.

4. Харчуйтеся регулярно. Аби добре працювати, мозок потребує постійних поставках "палива" і стабільного рівня цукру в крові. Добре регулярно, кожні дві-три години, перекушувати чим-небудь, що містить білок або клітковину.

5. Фізичні навантаження. П'ять днів на тиждень виділіть по 30 хвилин для тренувань. Для гарного функціонування мозок повинен збагачуватися киснем. Кровопостачання мозку забезпечують регулярні фізичні вправи.

6. Відмовтеся від трансжирів. Трансжири – це хімічно змінені жири. Для організму вони небезпечні і токсичні. Трансжири містяться в маргарині, магазинному майонезі, фаст-фуді, м'ясних та інших напівфабрикатах, порошкоподібних супах, чіпсах, пампушках, багатьох цукерках і випічці з магазину.

7. Зменшість споживання цукру. Велика кількість цукру в організмі підвищує ймовірність розвитку запалень, які можуть призводити до захворювань головного мозку. Спробуйте замінити солодощі на свіжі фрукти, сухофрукти або мед.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
«Пацьорки, цятки, коралики»: у Чернівцях презентували книгу про традиційні бісерні прикраси
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося