RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ТОП-5 корисних продуктів, які допоможуть схуднути


Питання ваги для багатьох стоїть не на останньому місці.

Окрім дієт чи тренувань, є також й інші фактори впливу на вагу, пише News.online. Наприклад, харчування: є доступні та поширені продукти, які чудово допомагають регулювати вагу та просто підтримувати організм в тонусі.

1. Капуста
Всі види капусти дуже корисні і містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, а також незамінних амінокислот. Тут джерело вітамінів А, С, Е, К, РР, U, вітамінів групи B; мікроелементів кальцію, фосфору, калію, магнію, заліза, міді, цинку, марганцю, фтору.

Крім того, клітковина капусти сприяє поліпшенню травлення і нормалізує процес всмоктування поживних речовин, очищаючи кишківник від шлаків.

А ще вона підвищує імунітет. Якщо вірити вченим, то кольорова капуста містить речовини, що запобігають утворенню ракових клітин або уповільнюють їх зростання.

Ну, і не забуваємо про морську капусту: вона нормалізує гормональний обмін організму, а це дуже важливо.

2. Грейпфрут
Це один з найдоступніших і популярних продуктів для схуднення і спалювання жирів. Грейпфрут знижує рівень інсуліну, гормону, що знижує рівень глюкози в крові, а також "відповідає" за жирові запаси.

Саме інсулін сприяє збільшенню жирового прошарку і відкладання зайвих речовин на запас. Позбутися цих запасів допоможе грейпфрутовий сік або половинка грейпфрута після їжі. Вони розженуть обмін речовин і прискорять метаболізм жирів.

Схожими властивостями володіють всі цитрусові. Крім того, вони позбавляють від шлаків, очищають організм від токсинів і зміцнюють імунітет.

3. Ананас
Не найдешевший, але найвідоміший "вбивця" жиру. Річ у тому, що в ананасі міститься особливий фермент, який допомагає розщеплювати білки. Тому ананас допомагає переварювати м'ясо, рибу, молочні продукти.

Він також містить велику кількість харчових волокон і органічних кислот, він багатий калієм, кальцієм, фосфором, залізом, йодом, а ще у фрукті містяться цінні вітаміни групи B і вітамін А.

Ананас стимулює травлення, розріджує кров і навіть може допомагати боротися з тромбами. Завдяки впливу ананаса на травлення, його часто рекомендують застосовувати в свіжому вигляді після ситного обіду.

Вживати ананас потрібно відразу ж після їжі. Не рекомендується їсти ананас людям, які мають хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку і тим більше виразку.

Не можна їсти його на голодний шлунок, а після того як з'їли фрукт, обов'язково прополоскати рот, бо ананасовий сік може пошкодити зуби.

4. Імбир
Він підсилює кровообіг, особливо в районі шлунка, тим самим покращуючи травлення. Імбир допомагає перетравлювати важкі обіди. Після застілля, щоб легко встати з-за столу, рекомендується з'їсти тонку скибку імбиру з сіллю.

Відмінний початок дня для тих, хто сидить на дієті – імбирний чай. Треба нарубати шматочками імбир і залити їх окропом в горняті. Можна додати трохи лимонного соку і меду. Відмінно розбудить і налаштує на роботу.

Не рекомендується імбир при гастриті, кровотечі чи серцево-судинних захворюваннях, а також у другій половині вагітності.

5. Зелений чай
Це чудовий напій для схуднення. Наповнюючи організм мікроелементами, він активно спалює жири, а також є сильним антиоксидантом тобто виводить вільні радикали, які можуть бути причиною утворення ракових пухлин.

Найкраще пити його між прийманням їжі або не менше ніж через 30 хвилин опісля завершення трапези.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
16-12-2016, 07:03
Коментарів 0 Переглядів 1 808

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.