Сало – один з найбільш спірних продуктів харчування. Багато хто викидає його з раціону через високу калорійність і великий вміст жирів.
Проте сало має і декілька переваг над іншими продуктами. Наприклад, сало зміцнює імунітет та зігріває в холод. Портал Вit.ua пояснює, чому сало варто включити в свій раціон, особливо, взимку.
Зміцнює імунітетСало насичує організм цінними жирними кислотами. Зокрема, рідкісною арахідонової кислотою, яка бере участь в обміні холестерину та сприяє виведенню токсинів з організмів. Таким чином, організм стає більш стійким до вірусів. А щоб підвищити ефект – рекомендують вживати сало із часником.
Поліпшує обмін речовинВ салі містяться жири, які розчиняються при температурі тіла. А отже – не перевантажують печінку і легко засвоюються. А завдяки жирним кислотам – сало покращує обмін речовин.
Від сала не гладшаютьЗвісно, погладшати можна від будь-якого продукту, якщо з'їдати більше норми. Хоча сало і калорійний продукт (на 100 грам продукту – 800 кКал), проте якщо вживати 20-30 грамів в день, то на фігурі це не позначиться. Навіть якщо ви ведете сидячий спосіб життя.
Сало легко засвоюється, завдяки чому швидко настає відчуття ситості. А якщо вживати декілька скибочок сала перед основним прийомом їжі, то можна уникнути переїдання.
Читайте також: Як почати харчуватися правильно: 8 простих і легких способівКорисне при смаженніНа сковорідці сало "не горить" і не утворює канцерогенів. Чого не можна сказати про звичайну рослинну олію. Саме тому при смаженні набагато краще використовувати смалець, а не соняшникову олію.
Зігріває в морозОсобливо варто звернути увагу на сало взимку. Адже цей продукт просто створений для холодної пори року. Під час морозів організм потребує більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії.
Читайте також: Три продукти, які мають бути у раціоні кожен деньВсього на 1 грам сала припадає 9 кКал енергії, завдяки чому воно чудово зігріває в мороз.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
6-12-2016, 06:08
0
1 833