RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вже кілька років поспіль клуб верхової їзди "Прованс" дарує чернівчанам можливість незабутнього спілкування з надзвичайно граційними і привітними кіньми та кумедними поні. Своїм відвідувачам клуб пропонує безліч послуг на будь-який смак і вік.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Універсальний вид спорту для будь-якого віку

– Коли до нас приходять бажаючі займатися верховою їздою, ми завжди запитуємо, чого вони хочуть досягти: просто покататися заради свого задоволення, отримати позитивну енергетику, побути на свіжому повітрі чи досягти якихось конкретних результатів, навчитися чогось. І вже на побажаннях клієнта вибудовується програма занять з ним, розповідає засновниця клубу верхової їзди "Прованс" Наталія Герман.

-У нашому клубі ми проводимо уроки верхової їзди для початківців – починаючи від дітей віком 3 роки і закінчуючи досить поважним віком. Головне, щоб людина мала бажання і могла триматися в сідлі, – каже тренер з верхової їзди клубу верхової їзди "Прованс" Аліна Амбарцумова. – Тобто, це універсальний вид спорту для будь-якого віку, і почати ним займатися ніколи не пізно.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Початківцям пояснюють ази верхової їзди. Адже тут головне правило – вершник повинен тільки домовитися з конем, змусити тварину робити будь-що неможливо. Для цього є інструктори, які пояснять вам мову, якою потрібно спілкуватися з кіньми.

Їздити верхи можна навчитися і в групах, і в індивідуальному порядку. Бажаючі посилено займатися верховою їздою можуть скористатися індивідуальними заняттями з тренером. Просто є моменти, коли корисніше працювати в групах, тоді є можливість бачити свої помилки, рівнятися на інших. У нас працюють групи не більше 3-х людей на одного інструктора або тренера.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


З тими, хто вирішив приділити більше уваги кінному спорту, займається з професійний тренер. Тут вже йдуть більші навантаження, більш професійна їзда, вивчаються всі необхідні тонкощі цього виду спорту.

У манежі одночасно можуть займатися до 6 коней з наїзниками.

Стресотерапія творить дива з вашим організмом

– Своїм відвідувачам ми також пропонуємо заняття стресотерапією (іпотерапією) або лікувальною верховою їздою, яка є досить помічним засобом для покращення здоров’я дітей з ДЦП та іншими проблемами, продовжує Аліна Амбарцумова. – Це можуть бути пасивні заняття, коли дитина просто сидить верхи сама чи з дорослим, а інструктор керує конем, або коли дитина самостійно сидить і тримається за повідок, а інструктор контролює процес.

Зараз у нас з’явився активний вид іпотерапії - для тих, хто здатен самостійно сидіти на конячці і керувати нею. Ми дозволяємо таким діткам самостійно, щоправда, під керівництвом інструктора, керувати конячкою. При цьому кінь іде своїм найспокійнішим алюром. Але діти в цей час вчаться самостійно виконувати складні елементи, керувати своїм коником, а не просто йти по колу.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Великий плюс іпотерапії в тому, що дитина почувається головною, вона відчуває, що вміє власноруч керувати 600-кілограмовою твариною, що не кожному дорослому під силу. Це дуже позитивно впливає на підвищення власної самооцінки дитини, додає їй впевненості, вчить переборювати труднощі. Ми маємо багато прикладів, коли приходили діти зажаті, невпевнені у собі, а в результаті занять на іподромі вони розкривалися, ставали впевненішими у собі.

Стресотерапія або іпотерапія здатна творити дива з вашим організмом - це позитивні емоції, тепло конячки і пасивне фізичне навантаження. І як би ви не хотіли, але при їзді верхи у вас працюють абсолютно всі групи м’язів: ноги, руки, прес, спина. Такого можна досягти лише при плаванні в басейні.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Літні канікули починаються з конкуру

- За участю вихованців нашого клубу ми часто проводимо показові виступи, – розповідає Наталія Герман, засновниця клубу верхової їзди "Прованс". – Маємо приклад новорічної казки-вистави "Снігова королева" верхи на конях, яку діти нашого клубу підготували і продемонстрували в костюмах.

Для таких наїзників ми плануємо цього року провести любительські змагання, де вони зможуть продемонструвати все, чого навчилися. Зокрема на початку літніх шкільних канікул наші учні, які вже чогось досягли і чогось навчилися, мають можливість показати всі свої вміння. Тому ми вирішили провести змагання з виїздки (верхова їзда на вміння керувати кіньми), а також з конкуру (подолання перешкод).

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Ми також проводимо різні заходи – від дівочих вечірок до весільних фотосесій, дитячі дні народження зі спеціальними показовими виступами за участю наших наїзників на конях і поні. Всі бажаючі можуть покататися після показової програми, тому що коні у нас універсальні.

Поні активно беруть участь у міроприємствах і навчаннях дітей, можуть влаштувати для них ціле шоу.

-Усвоєму клубі ми намагаємося виховати в дітях не просто споживацьке ставлення до коней, додає пані Наталія. – Наші вихованці з великим задоволенням після тренувань приводять у порядок самих коней, збрую, пасуть конячок, годують їх, миють, розчісують, заплітають косички. Тобто діти вчаться бути відповідальними і за себе, і за свого товариша, який їх возив. У кожного є свій улюбленець.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Подякувати тварині за роботу можна, пригостивши її морквинкою, шматочками яблучка, сухариками.
Найближчим часом плануємо виїзди з кіньми за місто, і вже в полі будемо займатися з вершниками.

Клуб "Прованс" знаходиться в м. Чернівці, що значно спрощує проблему добирання.

Коні позбавляють стресу та дарують щастя. Клуб верхової їзди "Прованс" (на правах реклами)


Чекаємо на Вас за адресою:

м.Чернівці, пров.Миколаївський, 1А
тел.: 050 824 1717, 096 824 1717
Редактор: Марія Фернюк
18-05-2016, 20:10
Коментарів 0 Переглядів 7 336

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.