Соковиті котлети з хрусткою і красивою скоринкою - це ідеальне блюдо як для повсякденного столу, так і для святкових бенкетів. Але далеко не завжди виходить приготувати смачні соковиті котлети без допоміжних інгредієнтів.
Виникає закономірне питання, що додати в фарш для котлет, щоб зберегти їх соковитість, але не порушити основну структуру.
Як отримати соковиті котлети - головні правила
Не так багато інгредієнтів, які є в стандартному домашньому холодильнику, здатні викликати додаткове виділення корисного м'ясного соку у фаршу. Перш за все зрозуміти, що можна додати в фарш для соковитості можна, виходячи зі своїх смакових уподобань. Класичні методи - це, звичайно, цибуля і молоко, але є і альтернативні варіанти, такі як лід і мінеральна вода, про них і розповімо докладніше.
Для чого у фарш додають мінеральну воду
Вуглекислий газ, що міститься в бутильованій мінеральній воді - це один з найдієвіших і робочих способів надати вашим котлетам додаткову соковитість і легкість. Сама мінеральна вода також сприяє більш інтенсивному виділенню соку за рахунок активних елементів, що містяться в ній. Але варто враховувати важливу деталь - води слід додавати лише невелику кількість і тільки на етапі приготування фаршу, оскільки при подальшому процесі підготовки вона тільки зіпсує основну консистенцію. При приготуванні фаршу, білкові сполуки в м'ясі, з якого зроблений фарш, піддаються нагріванню, а отже, частково згортаються. Тут стає зрозуміло, навіщо додавати воду в фарш - вона запобіжить цьому процесу.
Для чого у фарш додають лід
За своїми властивостями лід подібний і мінеральній воді з одним винятком - в залежності від води яку ви заморозите, в ній будуть або не будуть присутні ті самі корисні мінеральні сполуки. Льоду слід додати меншу кількість, ніж води. Намагайтеся постійно стежити за станом фаршу, так як при дробленні лід розбивається в повному обсязі, і розтанувши, дасть зайву рідину - соковиті котлети не вийдуть. Так само як і у випадку з простою водою, лід слід додавати тільки на етапі заготівлі фаршу.
Що додати у фарш для котлет для соковитості - варіанти
Слідуючи з рецептурних складових страви, ви можете експериментувати зі складом на свій смак та розсуд. Наприклад, якщо у вас стоїть завдання приготувати рибні котлети, спробуйте додати в підготовлений фарш кілька крапель лимонного соку або низькопроцентного фруктового оцту. Це додасть котлет пікантний присмак і наситить їх власним натуральним соком, внаслідок чого "махінації" з водою не будуть потрібні.
Яловичі і свинячі фарші мають велику примхливість до вологи за рахунок своєї більш щільної консистенції, ніж рибні. Якщо ви хочете більш натурального і насиченого смаку, подумайте, що додати в фарш для котлет для соковитості - невелику частину свинячого топленого жиру, шпик або підкопчене сало, і не шкодуйте спецій, бо вони тільки сприяють розкриттю смакових властивостей приготованої страви.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-01-2024, 01:30
0
696