Навіщо додавати мінералку у фарш: хитрість для соковитих котлет

Лайфхаки
786
0

Соковиті котлети з хрусткою і красивою скоринкою - це ідеальне блюдо як для повсякденного столу, так і для святкових бенкетів. Але далеко не завжди виходить приготувати смачні соковиті котлети без допоміжних інгредієнтів.

Виникає закономірне питання, що додати в фарш для котлет, щоб зберегти їх соковитість, але не порушити основну структуру.



Як отримати соковиті котлети - головні правила
Не так багато інгредієнтів, які є в стандартному домашньому холодильнику, здатні викликати додаткове виділення корисного м'ясного соку у фаршу. Перш за все зрозуміти, що можна додати в фарш для соковитості можна, виходячи зі своїх смакових уподобань. Класичні методи - це, звичайно, цибуля і молоко, але є і альтернативні варіанти, такі як лід і мінеральна вода, про них і розповімо докладніше.

Для чого у фарш додають мінеральну воду
Вуглекислий газ, що міститься в бутильованій мінеральній воді - це один з найдієвіших і робочих способів надати вашим котлетам додаткову соковитість і легкість. Сама мінеральна вода також сприяє більш інтенсивному виділенню соку за рахунок активних елементів, що містяться в ній. Але варто враховувати важливу деталь - води слід додавати лише невелику кількість і тільки на етапі приготування фаршу, оскільки при подальшому процесі підготовки вона тільки зіпсує основну консистенцію. При приготуванні фаршу, білкові сполуки в м'ясі, з якого зроблений фарш, піддаються нагріванню, а отже, частково згортаються. Тут стає зрозуміло, навіщо додавати воду в фарш - вона запобіжить цьому процесу.

Для чого у фарш додають лід
За своїми властивостями лід подібний і мінеральній воді з одним винятком - в залежності від води яку ви заморозите, в ній будуть або не будуть присутні ті самі корисні мінеральні сполуки. Льоду слід додати меншу кількість, ніж води. Намагайтеся постійно стежити за станом фаршу, так як при дробленні лід розбивається в повному обсязі, і розтанувши, дасть зайву рідину - соковиті котлети не вийдуть. Так само як і у випадку з простою водою, лід слід додавати тільки на етапі заготівлі фаршу.

Що додати у фарш для котлет для соковитості - варіанти
Слідуючи з рецептурних складових страви, ви можете експериментувати зі складом на свій смак та розсуд. Наприклад, якщо у вас стоїть завдання приготувати рибні котлети, спробуйте додати в підготовлений фарш кілька крапель лимонного соку або низькопроцентного фруктового оцту. Це додасть котлет пікантний присмак і наситить їх власним натуральним соком, внаслідок чого "махінації" з водою не будуть потрібні.

Яловичі і свинячі фарші мають велику примхливість до вологи за рахунок своєї більш щільної консистенції, ніж рибні. Якщо ви хочете більш натурального і насиченого смаку, подумайте, що додати в фарш для котлет для соковитості - невелику частину свинячого топленого жиру, шпик або підкопчене сало, і не шкодуйте спецій, бо вони тільки сприяють розкриттю смакових властивостей приготованої страви.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

09:17
Субсидія на оренду житла 2025. Куди звернутися за призначенням та які документи потрібні
08:55
Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням
08:37
За минулу добу на фронті - 112 боєзіткнень. ЗСУ знищили ще 1180 окупантів
08:19
Нічна атака росіян: у низці областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу ударних БПЛА
08:00
Яке свято 23 лютого в Україні та світі: заборони, традиції, народні прикмети
07:45
Діти створюють пристрої для військових та смертельна ДТП на Руській: головні новини 22 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 23 лютого не буде світла
07:00
Погода на Буковині 23 лютого
02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм