RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Соковиті котлети з хрусткою і красивою скоринкою - це ідеальне блюдо як для повсякденного столу, так і для святкових бенкетів. Але далеко не завжди виходить приготувати смачні соковиті котлети без допоміжних інгредієнтів.

Виникає закономірне питання, що додати в фарш для котлет, щоб зберегти їх соковитість, але не порушити основну структуру.



Як отримати соковиті котлети - головні правила
Не так багато інгредієнтів, які є в стандартному домашньому холодильнику, здатні викликати додаткове виділення корисного м'ясного соку у фаршу. Перш за все зрозуміти, що можна додати в фарш для соковитості можна, виходячи зі своїх смакових уподобань. Класичні методи - це, звичайно, цибуля і молоко, але є і альтернативні варіанти, такі як лід і мінеральна вода, про них і розповімо докладніше.

Для чого у фарш додають мінеральну воду
Вуглекислий газ, що міститься в бутильованій мінеральній воді - це один з найдієвіших і робочих способів надати вашим котлетам додаткову соковитість і легкість. Сама мінеральна вода також сприяє більш інтенсивному виділенню соку за рахунок активних елементів, що містяться в ній. Але варто враховувати важливу деталь - води слід додавати лише невелику кількість і тільки на етапі приготування фаршу, оскільки при подальшому процесі підготовки вона тільки зіпсує основну консистенцію. При приготуванні фаршу, білкові сполуки в м'ясі, з якого зроблений фарш, піддаються нагріванню, а отже, частково згортаються. Тут стає зрозуміло, навіщо додавати воду в фарш - вона запобіжить цьому процесу.

Для чого у фарш додають лід
За своїми властивостями лід подібний і мінеральній воді з одним винятком - в залежності від води яку ви заморозите, в ній будуть або не будуть присутні ті самі корисні мінеральні сполуки. Льоду слід додати меншу кількість, ніж води. Намагайтеся постійно стежити за станом фаршу, так як при дробленні лід розбивається в повному обсязі, і розтанувши, дасть зайву рідину - соковиті котлети не вийдуть. Так само як і у випадку з простою водою, лід слід додавати тільки на етапі заготівлі фаршу.

Що додати у фарш для котлет для соковитості - варіанти
Слідуючи з рецептурних складових страви, ви можете експериментувати зі складом на свій смак та розсуд. Наприклад, якщо у вас стоїть завдання приготувати рибні котлети, спробуйте додати в підготовлений фарш кілька крапель лимонного соку або низькопроцентного фруктового оцту. Це додасть котлет пікантний присмак і наситить їх власним натуральним соком, внаслідок чого "махінації" з водою не будуть потрібні.

Яловичі і свинячі фарші мають велику примхливість до вологи за рахунок своєї більш щільної консистенції, ніж рибні. Якщо ви хочете більш натурального і насиченого смаку, подумайте, що додати в фарш для котлет для соковитості - невелику частину свинячого топленого жиру, шпик або підкопчене сало, і не шкодуйте спецій, бо вони тільки сприяють розкриттю смакових властивостей приготованої страви.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
26-01-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 762

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.