RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Металеве деко схильне до іржі, тому що їх часто зберігають у місцях з високим рівнем вологості. Не просушування посуду після використання - теж поширена помилка, яка може призвести до появи іржі.

Про це йдеться на сайті Tasting Table.



Що допоможе


Позбавитись від іржі можна за допомогою картоплі.

Зокрема, потрібно розрізати картоплю навпіл, потім залити на зріз засіб для миття посуду та натерти нею деко. Для кращого ефекту можна додати в такий розчин харчову соду.

Якщо засіб для миття та сода стерлися зі зрізу картоплі, візьміть другу скибочку та повторіть процедуру. В кінці добре промийте деко та витріть сухою ганчіркою.

Як картопля видаляє іржу


Картопля містить щавлеву кислоту, яка потужно розчиняє іржу. Коли щавлева кислота й іржа входять у контакт, то створюють подвійну реакцію усунення. Після цього іржа перетворюється на оксалат заліза, який легко змити водою.

Якщо плями іржі з’явилися вже давно, то можна з'єднати рівну кількість оцту і лимонного соку і точково обробити іржаві ділянки. Не залишайте цю суміш на плямах більш ніж на п’ять хвилин, оскільки кислота може пошкодити матеріал.

Ефективність цього засобу зумовлена кислотністю лимонного соку й оцту та абразивною текстурою солі. Якщо додати в суміш оцет, то кислотність ще більше підвищиться для особливо стійких плям.

Взагалі, такі кислі речовини, як оцет і лимонний сік, є фантастичними мийними засобами для видалення іржі, оскільки кислота вступає в реакцію з оксидом заліза, що міститься в іржі. Це, своєю чергою, зруйнує пляму іржі та дасть вам змогу очистити посуд належним чином.

Якою стороною класти фольгу на деко


Алюмінієва фольга має матову та глянцеву поверхні, що плутає більшість людей і вони не знають, як загорнути продукт або застелити деко, щоб не зіпсувати страву.

Страва не втратить свої смакові властивості, якщо ви застелете форму глянцевою або матовою стороною.

Важливо щільно загорнути продукт у фольгу, щоб всередину не потрапило повітря. Тому що це тільки збільшить час готування страви.

Фольгу можна використовувати не тільки для запікання, а й для зберігання готових страв. Глянцева поверхня частково відбиває світло і тепло, а матова - поглинає тепло.

Тому оберніть готову страву глянцевою стороною всередину, щоб вона довше залишалась теплою і вам не потрібно буде розігрівати її знову.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
23-01-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 826

Теги -

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.