RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цілюща «хатка на бджолах»

Столярний майстер ПМК-76 Сергій Волошин спорудив на території свого підприємства лікувальний будиночок пасічника із вмонтованими вуликами. Він єдиний у місті, а можливо, і на Буковині. Як запевняє 52-річний чоловік, поспавши в будиночку на вуликах, можна без ліків позбутися багатьох хвороб. Кореспондент "МБ" випробувала дію будиночка на собі.

Такі будиночки є в Януковича та Ющенка

Невеликий дерев’яний будиночок із дахом, схожим на піраміду, ховається за високими тополями й соснами. У зовнішній стіні зроблено три невеликі отвори, навколо яких рояться бджоли. "Людина використовує від бджіл абсолютно все. Мед, прополіс, віск, отруту, маточне молочко… Лікують навіть мертві бджоли, з яких роблять настоянку, – пояснює Сергій Волошин. – Коли я завів пасіку, дізнався, що біополе бджоли дуже схоже на біополе людини. А температура у вулику близька до людської – 37 градусів з копійками. Для лікування почали використовувати навіть повітря біля вулика. У радіусі двох метрів воно набагато чистіше, ніж те, яким ми дихаємо. В одному вулику є до п’яти тисяч бджіл. Своїми крильцями та тільцями вони створюють певну вібрацію. Як виявилося, вона позитивно діє на людський організм. Сприяє оздоровленню й тепло, яке виділяють бджоли. Додайте сюди ще цілющі аромати меду та прополісу – природних антибіотиків. У комплексі все це чудово впливає на людський організм, відновлює біополе, сприяє працездатності".

– Цей дерев’яний екологічно чистий будиночок я спорудив минулого року, – демонструє пасічник свій витвір. – Дах зробив у вигляді піраміди, яка концентрує енергію. Може, саме завдяки цьому бджоли в будиночку дають меду більше, ніж у звичайних вуликах. Повітря всередині в кілька разів чистіше, ніж на вулиці. До того ж там прохолодно навіть у спеку. Я вмонтував три вулики в зовнішню стіну. Схожі будиночки є в екс-президента Віктора Ющенка й нинішнього – Віктора Януковича. Останній розповів, що постійно спить у ньому, дві-чотири години замінюють йому весь нічний сон. А в одному із кримських санаторіїв спорудили півтора десятка таких будиночків, де відпочивальники сплять на вуликах і лікуються таким чином. Я сам переконався, що тут можна позбутися багатьох хвороб і зарядитися енергією на весь день. Поспавши годину, почувався бадьорим весь тиждень. У будиночку оздоровлюються працівники підприємства, мої знайомі. Днями приходив головний інженер ПМК-76 Микола Савчук. Через зайнятість полежав лише десять хвилин, але залишився задоволений. Запропонував мені зробити кілька таких будиночків на території підприємства, де лікувалися б наші працівники. Адже це так просто. Не треба вживати жодних ліків – лише прилягти на годину-дві на тапчан і прокинутися зовсім іншою людиною.

Припинила боліти голова й зникла втома

Заходимо всередину будиночка. Просто над вуликами змайстровано дерев’яний тапчан. На ньому – подушка й простирадло. Сергій Якович приносить банку меду з пасіки. Радить з’їсти кілька ложечок і запити їх свіжою холодною водою із криниці. "Це для кращого відчуття, – каже. – Тепер лягайте на тапчан. Розслабтеся й думайте лише про щось гарне".

У будиночку пахне медом, польовими квітами й травами, розвішаними пучечками по стінах. Крізь дошки легенько повіває вітерець. А через дах прорізуються тоненькі сонячні промінці. Повітря чисте – наче високо в горах. Тихе гудіння бджіл під тапчаном схоже на однотонну віддалену музику. Спочатку стає страшно, що під тобою – тисячі кусючих комах. Та згодом страх минає. По спині розливається приємне тепло. Воно наче ковдрою огортає з голови до ніг. Очі мимоволі заплющуються. Навіть не помічаю, як засинаю. Прокидаюся через годину. Відчуття таке, ніби міцно спала всю ніч. Припинила боліти голова, яка мучила два останні дні. Не допомагали навіть пігулки. Забула про втому й біль у спині. Це справді вражає!

Прийшовши додому, відчула звірячий апетит. Уперше за багато років заснула, лише доторкнувшись головою до подушки. Рано-вранці прокинулася бадьорою, ніби місяць відпочивала. Медовий сон на вуликах справді виявився оздоровчим. 
Надія БУДНА
20-07-2012, 13:14
Коментарів 0 Переглядів 16 391

Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!