RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Остання моя надія – на цілителя»

До редакції зателефонувала чернівчанка Оксана Ткачук. "Напишіть про буковинського цілителя Івана Ільїна. Про нього розповідали у телепередачі "Критична точка", – попросила жінка. – Кажуть, що він лікує навіть онкологічні захворювання. А в моєї старшої сестри нещодавно виявили рак грудей четвертої стадії. Лікарі безпорадно розводять руками, кажуть, що треба було звертатися раніше, бо вже пішли метастази. Може, цілитель зміг би врятувати мою сестру?"

"Стало легше, я почав ходити"

Їдемо у село Косованка на Сторожинеччині, де проживає Іван Ільїн. Зупиняємося на роздоріжжі і запитуємо двох жінок похилого віку, де його хата. "Побачите білу церкву, яку збудував Іван, – каже одна з них. – Він там людей лікує. А поруч знаходиться його будинок".
Біля церкви вишикувалося з десяток авто. Є навіть з іноземними номерами.

До нас підходить молодий чоловік. Каже, що приїхав зі Снятина. "Я був паралізований, не міг ходити, – розповідає чоловік. – Лікарі не могли мені нічим зарадити. Від знайомих дізнався про Івана Ільїна. Приходив до нього тричі. Після цього мені стало легше, я почав ходити. До лікарів більше не звертався. Поїхав на заробітки за кордон. Зараз приїхав додому на кілька днів. Вирішив знову зустрітися з Іваном Васильовичем".

Андрій приїхав із Тернополя. Каже, що почув про Івана Ільїна в телепередачі. "Остання моя надія – на цілителя, – голос у чоловіка тремтить. – Бо вже не знаю, до кого звертатися".

– Іван Васильович допоміг мені стати на ноги, – запевняє чоловік літнього віку з Чернівців, який відмовляється назвати своє ім’я. – Ходжу до нього майже десять років. У мене було дуже багато болячок. Гадав, що залишуся калікою. Завдяки цілителю можу ходити і працювати. Зараз приводжу до нього свого сина, в якого виявили злоякісну пухлину. Щоправда, він також ходить на хіміотерапію. А під час перерв між сеансами їдемо сюди. Синові стало легше. Дуже сподіваюся на його остаточне одужання. Сьогодні привіз своїх знайомих, у яких теж значні проблеми зі здоров’ям. Іван Васильович не бере гроші за свої сеанси. Хіба що люди самі дають. Бо коли ти смертельно хворий, готовий все віддати, тільки б одужати. Іван Васильович приймає тричі на тиждень. Сьогодні вранці було до 30 машин.

"Не роблю людям нічого поганого"

Підходимо до дверей церкви. Біля входу – кілька пар взуття. "Не заходьте до церкви, бо Іван Васильович зараз проводить сеанси, – не впускає нас чоловік, який стоїть біля дверей. – Я запитаю в нього, чи захоче він із вами зустрітися". Через відчинені двері видно схилену голову жінки.

З церкви виходить чоловік. Німецькою мовою каже, що все дуже добре. Показує, що в нього постійно паморочилося в голові, втрачав рівновагу під час ходьби. Показує на пальцях, що був у цілителя тричі. Після цього почувається краще.

Нарешті виходить цілитель Іван Ільїн – у спортивній кофті, джинсах. На вигляд йому близько 60 років. Почувши, що ми журналісти, навідріз відмовляється давати будь-яку інформацію. Пояснює, що через статтю в газеті його тягали по судах, навіть побував у в’язниці.

"Про мене різне кажуть. Але я не роблю людям нічого поганого. Лише хочу їм допомогти, – запевняє цілитель. – Мене знають не лише в Україні, а й в багатьох країнах. До мене приїжджають звідусіль. І я нікому не відмовляю. Нещодавно приїжджали з Італії. Сьогодні німець був. Люди живуть у хатах в селі тижнями і ходять до мене. Не беру грошей за лікування. Але люди інколи самі дають. За ці гроші збудував церкву".

Іван Васильович заводить нас всередину невеличкої каплички, стіни якої розмальовано малюнками святими. "Цю капличку я збудував цього року, – розповідає. – Люди приходять сюди, моляться".

На запитання, яким чином він лікує онкологічні захворювання, цілитель відмовляється відповідати. Каже, що про це неможливо розповісти. Зрештою, зовсім відмовляється спілкуватися з нами і радить їхати додому. (Надія БУДНА)

На фото Надії БУДНОЇ: Цю церкву Іван Ільїн збудував за гроші своїх пацієнтів.


Коментарі

Матвій Плегуца, головний лікар Сторожинецької центральної районної лікарні:

– Справді, до Івана Ільїна приїжджає дуже багато людей, особливо з інших областей. Бувають навіть із-за кордону. Якщо людина смертельно хвора, вона звертається до будь-кого, тільки б вилікуватися. Я зустрічався з Іваном Ільїним. У нього немає медичної освіти. Він самоучка. На мою думку, його швидше можна назвати не цілителем, а гіпнотизером. Він впливає на людську психіку методом гіпнозу. Переконаний, що злоякісні утворення не можна так лікувати. Тому радив би людям краще звертатися до професійних лікарів.

Анатолій ГОНЦА, головний лікар обласного онкологічного центру:

– Як будь-який лікар довіряю традиційній медицині. Бо, маючи результати аналізів, лікар може поставити правильний діагноз і призначити відповідне лікування. Хоча в центрі були пацієнти, які лікувалися в нас і одночасно зверталися до різних цілителів. Деякі з них одужали і приписували це цілителям. Та я вважаю, що в цьому заслуга медицини. Кожна людина сама відповідає за своє здоров’я. До нас часто приходять люди із запущеною формою онкозахворювання. А все тому, що вчасно не звернулися до нас, а ходили по цілителях. І ми, на жаль, вже не можемо їм допомогти. Тому треба вчасно звертатися до лікарів.
Редактор: Igor
14-09-2011, 10:00
Коментарів 2 Переглядів 57 286

Теги -
Hаписав: Марта, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 травня 2023 12:53
В новині:
Допоможіть будь ласка мені знайти Івана Васильовича.Він мене врятував 7 років тому,і мені дуже потрібен його номер телефону,благаю допоможіть???

Hаписав: Марта, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 травня 2023 12:57
В новині:
Мій номер телефону 0978935374

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги