RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найсильніший митник світу – буковинець

"Андрію, давай, ще трішки!" – гучними вигуками вболівальники підтримували Андрія Чумака. І чоловік не здався: присів зі штангою вагою 285 кілограмів. Виконав жим лежачи з вагою 192,5 кг та станову тягу з вагою 265 кг. Тож загальна піднята вага, за сумою триборств, – 742 кілограми, і Кубок світу у ваговій категорії до 90 кілограмів на аматорському Чемпіонаті світу з пауер-ліфтингу в Угорщині.

Отож тепер Андрія Чумака сміливо можна назвати найсильнішим митником світу.

30-річний чоловік працює інспектором відділу митного оформлення №2 на Чернівецькій обласній митниці.

"Не хотів би бачити доньку зі штангою"

Андрій Чумак ще змалку вирішив, що працюватиме на митниці. Виріс він у селі Подвір’ївка на Кельменеччині, що на кордоні з Молдовою. Андрій милувався працівниками митниці у формі і мріяв, що колись у нього теж буде така форма. Так і трапилося. Велика синя робоча куртка лише підкреслює м’язи чоловіка. Та, дивлячись на його відкрите обличчя з добрими очима й усмішкою, розумієш: свою силу Андрій застосовує лише щодо штанги.

Спорт став не меншим захопленням чоловіка, ніж робота. Ще у дитинстві він був дужим, чому сприяла тяжка сільська робота. Всерйоз зайнявся пауерліфтингом 11 років тому. Після занять у вузі відвідував спортзал, їздив на змагання. На одному з таких змагань побачив майбутню дружину Оксану Дмитрук (тепер – Чумак). Важко було повірити, що ця тендітна дівчинка (вагою – близько 50 кілограмів) – майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу.

Це було кохання з першого погляду. Невдовзі двоє спортсменів одружилися.

Андрій зізнається: був у нього період, коли він вирішив поставити крапку на спортивній кар’єрі. Повернув до спортзалу свою форму, спортивний інвентар. Та кохана переконала повернутися до спорту. Тож тепер у них одне велике захоплення.
Живе сім’я спортсменів у Кельменцях, там і тренуються у спортивній залі.

У подружжя вже є чотирирічна донечка Софійка. Батьки часто беруть її із собою до спортзалу. Та Андрій зізнається: не хотів би бачити доньку зі штангою.

– Великий теніс – це було б чудово для Софійки, – мріє батько.

Мрія – виступити на конкурсі "Арнольд класік"

До змагань з Кубка світу Андрій готувався довго і ретельно. Запевняє, що вдома піднімав більшу вагу, ніж спромігся на змаганнях. Далася взнаки втома після тривалої дороги.

– У змаганнях брали участь дуже сильні спортсмени з різних країн – Австрії, Німеччини, Угорщини, США, Румунії, Болгарії, – розповідає Андрій Чумак. – Коли побачив список учасників, навіть трохи завагався у своїх силах. Але на роботі мене так палко підтримували, що мені просто було соромно повернутися без нагороди. І, звісно, як же я міг осоромитися перед коханою дружиною, яка також дуже за мене вболівала?!

А Оксана, до речі, також у цей час не відпочивала – вона саме виступала на 29-му Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу IPF у чеському місті Плзень. І здобула друге місце! Тож спортсмени повернулися додому з перемогою. Зізнаються: у ці моменти хвилювалися не так за себе, як за свою половинку.

– Дуже хвилююся, коли виступає дружина, навіть менше, ніж, коли виступаю сам, – каже Андрій. – І у неї такі самі відчуття.
За перемогу Андрій отримав лише медаль і кубок. Жодних матеріальних винагород. Втім, чоловік не скаржиться. Єдине, про що мріє, – назбирати грошей і відкрити фітнес-клуб для дружини. А для себе має таку мрію: виступити на дуже авторитетному серед бодибілдерів конкурсі "Арнольд класік", заснованому Арнольдом Шварцнегером.
Галина МАРКІВ
1-12-2011, 18:00
Коментарів 0 Переглядів 4 415

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.