
Існують сотні різновидів горіхів, і кожен з них має свої унікальні характеристики та поживний профіль. Але всі з них корисні, адже містять здорові жири та білок.
Кожен горіх може запропонувати щось унікальне для вашого здоров'я. Втім, деякі з них мають більш збалансовані харчові профілі, ніж інші, повідомляє 24 канал.
Волоські горіхи
Так, звичайні волоські горіхи є одними з найбільш корисних з усіх, ділиться дієтологиня Меггі Мун. Що робить їх особливо корисними – так це концентрація рослинних жирів омега-3, які є протизапальними та можуть покращити структуру та функцію клітин мозку. Дослідження також вказують, що волоські горіхи здатні покращити настрій та пам'ять.
Вони також наповнені поживними речовинами, і їх легко додати до свого раціону: ви можете посипати ними вівсяну кашу, додавати у веганські "м'ясні" замінники тощо.
Мигдаль
Хоча горіхи в основному пов'язані з забезпеченням здоровими жирами, вони також наповнені й багатьма іншими поживними речовинами. Наприклад, ви можете спробувати їсти більше багатого на кальцій мигдалю. Це – єдиний горіх, що забезпечує вас значною кількістю кальцію.
Окрім того, варто відзначити й переваги мигдалю для відновлення м'язів. Вживання його протягом 4 тижнів може допомогти компенсувати пошкодження м'язів та покращити збереження сили у дорослих людей, що займаються фізичними вправами.
Арахіс
Технічно арахіс – це бобова культура, але часто до нього ставляться, як до горіха. І його рекомендують їсти, адже арахіс є хорошим і доступним джерелом вітамінів групи В. В ньому також є достатньо магнію та білка, а також арахіс містить антиоксидант, що називається ресвератрол, який може зменшувати запалення в організмі.
Фісташки
Горіхи забезпечують білок, але більшість горіхів є неповноцінними білками – це значить, що вони не містять усіх дев'яти незамінних амінокислот. І хоча ви можете комбінувати різні рослинні білки, аби утворити повноцінний білок, фісташки – це вже повноцінний пакет і єдиний вид горіхів, що містить усі амінокислоти.
Вони також багаті на корисні для серця ненасичені жири та корисні антиоксиданти. Окрім того, дослідження виявили, що у фісташках з усіх горіхів міститься найбільше калію.
Пекан
Пекан – це хороше джерело багатьох поживних речовин, але особливо багато у цьому горіхові міститься антиоксидантів. Це значить, що ці горіхи допомагають боротися із вільними радикалами та підтримують здоров'я серцю, мозку та імунітету.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram