
Експертка розповідає про принципи інтервального голодування та важливість правильного розподілу прийомів їжі. Вона також поділилася власними методами схуднення, пише NV.
Експертка рекомендує починати процес схуднення правильно — з ведення харчового щоденника. Це допоможе зрозуміти власні харчові звички та виявити помилки. "Коли ви бачите свої помилки, ви стаєте більш усвідомленими у своїх діях. Тому важливо записувати, що, коли і в якій кількості ви їсте", — пояснює Світлана Фус.
Існує кілька ефективних методик визначення порцій без підрахунку калорій. Кожен може обрати ту, що підходить саме йому. Наприклад, "гарвардська тарілка" передбачає, що половину тарілки займають овочі, а другу половину поділяють навпіл — одна частина для білкової їжі, інша для вуглеводів. Ще один варіант — метод "долоні", який ґрунтується на тому, що розмір порцій визначається за розміром долонь, адже вони пропорційні тілу людини. Світлана Фус навіть розробила проєкт Все в твоїх долонях, який допомагає розраховувати необхідну кількість овочів, білків і вуглеводів для кожного індивідуально.
Кількість приймання їжі також є індивідуальною. Комусь достатньо 2−3 разів на день, інші харчуються 4−6 разів, і це також є нормою.
Окремо лікарка розповіла про дієвість інтервального голодування. За її словами, оптимальним є режим, коли людина їсть 3−4 рази на день, уникаючи переїдання. Після кожного приймання їжі має пройти 3−4 години для повного травлення. Найдовший проміжок повинен бути між вечерею та сніданком — не менше 12 годин, щоб організм встиг перетравити їжу та запустити процеси очищення.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram