RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Нещодавно департамент інфраструктури та благоустрою оголосив на Prozorro тендер на додаткові роботи у скейтпарку на суму 1,6 мільйона гривень. У тендерній документації зазначалося, що це на відеонагляд, озеленення та електропостачання.

Роботи здійснює чернівецька фірма "Індустріалбуд", яка й облаштовувала скейтпарк. Вони мають бути виконані не пізніше серпня цього року.

На що саме виділили ці кошти, розповів для ЗМІ заступник мера Василь Зазуляк, пише molbuk.ua



"Про ремонт не йдеться. Справді, кілька тижнів тому говорили, що деякі частини скейтпарку, враховуючи те, що діти катаються на самокатах із пегами, нищаться швидше. Але розуміємо, що це діти: їм можна пояснювати, але вони все одно будуть кататися. Тож просто попросили підрядника в найбільш пошарпаних місцях додатково поставити кутники із нержавійки", – пояснює посадовець.

Щодо додаткових робіт, то тут проєктом не було передбачено частини робіт, провадить В. Зазуляк.

"Ми вже згодом побачили, що треба додатково закупити якісь матеріали. Наприклад, докупити частину лавиць, бо збирається багато людей, і їх не вистачає. Також зауважили, що чотири опори не справляються, недостатньо рівномірно лягає освітлення, тож поставили додатково ще дві посередині. Вони теж досить дорого вартують. Також подивилися, що замало зелені, занадто все "бетонно". Тож вирішили розрядити майданчик зеленою зоною.

Трохи додаткових коштів потягнула робота з облаштування бетоностопінгу. Це верхній шар, який затирається у свіжий бетон. Але він довговічний, і по ньому комфортно кататися. Це не просто бетон, а зміцнений верхній шар. Встановили також відеоспостереження. На момент відкриття це було ще в процесі, тепер отримали акти, їх треба було оплатити. Без камер громадські простори можуть дуже швидко вбиватися. Ось на ці роботи знадобилося додатково 1,6 мільйона. Але це вартує тих грошей, бо все з переліченого зроблено на достойному рівні", – переконаний В. Зазуляк.

Наразі вже всі роботи завершені. Підрядникові залишилося лише доробити те, що він обіцяв за власний кошт – встановити додаткові посилювальні елементи на найбільш зношених частинах конструкцій.

"Зверніть уваги на тумби. До тих, які обрамлені нержавіючим кутником, питань немає. А тут один бік не обрамлений – і з ним є нюанс. Тобто підрядник за власний кошт доставить цей кутник, і тумба буде досить довго працювати", – сподівається чиновник.

Керівництво парку готове найняти окремого працівника, який би наглядав за майданчиком і роз’яснював дітям правила поведінки й катання.

"Це потрібно, тому що багато дітей катаються без захисного спорядження і далі порушують правила поведінки на скейтпарку", – каже В. Зазуляк.

Тож загалом на скейтпарк витратили понад 10,5 мільйона гривень. За словами посадовця, на кошти, виділені завдяки субвенції з держбюджету за клопотанням нардепа Сергія Рудика, вдалося закупити лише частину конструкцій.

"За кошти з держбюджету придбали одну гірку і два середні елементи в другій і третій гірці. Тобто це лише частина. Обладнання, закуплене другою чергою, вже після початку великої війни, обійшлося дорожче. Ціни відчутно змінилися – на 50-60 відсотків, а то і вдвічі", – пояснює.

Після того, як закупили частину обладнання за кошти держбюджету, почалася повномасштабна війна. Тож зупинилися і проєктування, і процес придбання решти елементів конструкцій.

"Тоді казначейство взагалі не фінансувало такі видатки. І тільки після того, як була прийнята постанова, яка це розблоковувала, ми змогли проєктувати. Далі оголосили тендер, а вже після того відбулася закупівля. Самі ж будівельні роботи тягнуть більше, ніж загальна вартість усього обладнання для катання", – зазначив посадовець.

Як відомо, скейтпарк у Чернівцях урочисто відкрили 12 липня. Його облаштували на місці колишнього танцмайданчика в центральному парку імені Шевченка.

Виділення мільйона гривень із держбюджету на закупівлю конструкцій для скейтпарку домігся нардеп із Чернівців Сергій Рудик. Решту грошей – понад вісім мільйонів гривень – дали з міського бюджету. Зокрема на закупівлю частини конструкцій та будівництво самого майданчика.

На території скейтпарку залили бетонну основу, встановили трампліни з гумовим покриттям, доріжку для катання на велосипедах, скейтбордах, самокатах, облаштували трибуни.

Молодь відразу активно почала випробовувати новий скейтпарк на роликах, самокатах та ВМХ-ах.

Утім, уже через кілька тижнів після відкриття чернівчани помітили пошкодження на конструкціях скейтпарку. Підрядник тоді пояснив це тим, що користувачі не дотримуються правил катання та пообіцяв відновити пошкодження за власні кошти.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
23-08-2023, 13:59
Коментарів 0 Переглядів 2 403


Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.

Пам'ять про Сергія Скворцова увіковічили на фасаді школи, де він колись навчався
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.