RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Ця провокація готувалась тими, хто переслідує меркантильні інтереси", - Романів про свою відставку


Михайло Романів вважає, що події, які відбулися у понеділок вранці у приміщенні Чернівецької ОДА, сприяють некерованості і розбрату в Україні та "лягають на руку" зовнішньому агресору на Сході. Водночас він очікує на рішення, яке має прийняти в.о. президента у зв’язку з написаною Романівим заявою на звільнення.

Про це новий голова ОДА, якого сьогодні змусили піти у відставку, повідомив на брифінгу, передає кореспондент molbuk.ua

"Ця подія, яка відбулася сьогодні у стінах ОДА - не приниження мене. Це крок, який зроблений до поглиблення некерованості і розбрату у нашій українській державі. Адже був виданий указ в.о. президента України. Те, що відбулося вранці в ОДА - приклад, на який сьогодні з посміхом, потираючи руки, можуть дивитися наші вороги за східними кордонами, які розривають нині нашу державу. Я хочу звернутися до буковинців: єднаймося, гуртуймося і пам’ятаймо, що наша земля - це те, де ми повинні будувати свій дім. "Гарячих" голів закликаю трохи остудитися, і з тверезим розумом закликаю підійти до всіх рішень, які нині приймаються", - сказав він.



Михайло Романів наразі очікує на рішення Олександра Турчинова щодо сьогоднішньої заяви губернатора.

"Є відповідна процедура. В.о. президента прийняв рішення про моє призначення. За ним - рішення про скасування указу. В даний час указ діє. Він не вступив у силу, бо мені не дали можливості приступити до виконання обов’язків голови ОДА, але він не скасований. Нині я очікую рішення в.о. президента, а також, так як і рекомендувала партія "УДАР", буду радитись з її лідером", - заявив Романів.

Водночас, Михайло Романів повідомив, що сьогоднішня акція в стінах ОДА була наперед спланованою його опонентами.

"Я абсолютно не виключаю такі речі, такі сценарії. Можливо, це навіть якийсь очевидний факт. Бо жодних принципових претензій, які могли би стосуватися моєї діяльності, мені не висували. Я готовий був вийти до людей на Майдані, і відповісти на всі запитання. Якщо в моєму житті були якісь помилки, то вони не були протиріччям правового поля. Ще раз наголошую - я дотримуюся присяги державного службовця, і повноцінно та з честю виконую свої обов’язки, забезпечуючи інтереси України. Хочу зауважити, що ті, кому вигідно було сьогодні так "зустріти" мене при вступі на посаду після призначення, напевно, переслідують меркантильні інтереси", - заявив Романів.



"Ця акція була спланованою. Все-таки це інтереси окремих людей, політичні амбіції яких залишилися незадоволеними. Партія "УДАР" та їхні союзники ВО "Батьківщина" та "Свобода" до організації цієї провокації жодного відношення не мають. Дуже шкода, що нині використовуються окремі люди, які щиро вірять в ідеали Майдану, які відстояли на Майдані. Дуже шкода, що вони використовуються в цій ситуації, що шкодить саме інтересам України", - додав М. Романів.

Разом з тим, Михайло Романів заперечив інформацію про те, що він начебто збирає держслужбовців на акції на свою підтримку.

"Це повний абсурд. Після подій, які відбулися у приміщенні адміністрації, поїхав на своє робоче місце, і сьогодні цілий день працюю тут. Тому жодних команд, жодних інших закликів щодо того, щоб зібрати людей на свою підтримку. І про це заявляю з повною відповідальністю. Нині я - керівник обласного управління Пенсійного фонду", - заявив М. Романів.



Нагадаємо, у понеділок вранці під тиском людей новоспечений губернатор Буковини Михайло Романів був змушений написати заяву на звільнення.
Редактор: Микола Кобилюк
17-03-2014, 17:31
Коментарів 0 Переглядів 5 709

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.