Студентський фестиваль-ярмарок з кулінарного мистецтва "Свято гарбуза-2015" відбувся у Чернівцях. У ньому взяли участь десять студентських команд ЧТЕІ КНТЕУ, Вищого комерційного училища КНТЕУ, комерційного технікуму КНТЕУ. Фестиваль присвячений Всесвітньому Дню кулінара.
Майбутні кулінари приготували для ярмарку найрізноманітніші страви. Об’єднувало їх одне – наявність гарбуза: гарбузові цукерки, канапки з гарбузовою ікрою, гарбузовий пунш та пиріг… А ще налисники, мафіни, тістечка, салат, желе…
Студент факультету харчових технологій ЧТЕІ КНТЕУ Михайло ГОРБАТИЙ приготував гарбузові мафіни з гарбузовою поливкою, гарбузовий чіз-кейк та солений гарбузовий кекс з маслинами і бринзою.
-Рецепти цих страв знайшов в Інтернеті, але додав до кожної якусь свою родзинку, - каже молодий кулінар. - Мені більше подобається готувати м’ясо, рибу, салати. Та коли я спробував себе у кондитерській справі, відчув, що і це мені до снаги.
- Гарбуз – універсальний овоч, з яким можна приготувати багато страв – перших, других, закуски, кондитерські вироби, каже
студентка ЧТЕІ КНТЕУ Ірина ЛУКАШ. – І напої з цього овоча можна зробити найрізноманітніші: як алкогольні, так і безалкогольні.
Свої вироби студенти продавали за символічними цінами всім охочим. Виручені кошти планують передати дітям, хворим на рак, та в зону АТО.
8-10-2015, 16:33
0
4 529