RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кремль роздмухує на Буковині антирумунську істерію, - політолог

Російські видання рясніють від провокативних інформацій про те, що після анексії Криму та тривожної ситуації на Донбасі західні області опинилися під загрозою відколу від України. Кремль активно фінансує свої ЗМІ для пропаганди шовіністичних настроїв, і, в тому числі антирумунської істерії, яка, за стратегією Путіна, мала би й зачепити Чернівецьку область.

Мовляв, Закарпаття теоретично може претендувати на перебування у складі Угорщини, Львівська область - у Польщі, а Одещина та Буковина може перейти до складу Румунії.

Кремль роздмухує на Буковині антирумунську істерію, - політолог


"Те, що проходить зараз в Україні, безкровна втрата Криму і криваве барикадування територій Донбасу змушують задуматись про те, якою може стати країна в найближчому майбутньому, наприклад, через десять років. Сценаріїв є кілька, але тільки один влаштовує українців - феніксу подібне відновлення колишньої, єдиної, неподільної, найбільшої в Європі країни", - гучно заявляє промосковське пропагандистське видання "Мир и политика".

Кремль роздмухує на Буковині антирумунську істерію, - політолог


Хто і навіщо роздмухує антирумунські настрої на Буковині, журналісти molbuk.ua поцікавились у політолога Ігоря БУРКУТА.

"Активно почали ці речі обговорювати спочатку не в пресі, а в академічних колах. Після зміни політичного курсу в РФ, після того, як до влади прийшов Путін після Єльцина, академічний світ відчув різку зміну настроїв у Кремлі. Зрозуміло, що зараз буде відроджуватись все найгірше шовіністичне, що було в колишній Росії", - сказав експерт.

"В цій державі є такий клоун, який був віце-спікером Держдуми Володимир Жириновський. Його наукова праця була присвячена адміністративно-територіальному поділу Росії. Від слова "федерація" він відмовлявся. Там і проскакували ці ідеї - що не можна країну ділити на якісь національні одиниці, бо можливі варіанти, що сусіди захочуть забирати сусідні території. А вже потім, перед агресією Росії проти України, у 2013 році цей же Жириновський звертався до парламентарів Польщі, Румунії та Угорщини з пропозицією взяти участь у "розчленуванні" України", - додав політолог.

Читайте також: Пропозицію Жириновського треба направити на аналіз психіатра, - радник президента Польщі

"Для чого це робиться? Річ у тім, що нині Росія, судячи з усього, переживає останній етап свого існування як єдина велика держава. Багато міжрегіональних і міжнаціональних суперечностей усередині цієї країни досягли неймовірної гостроти. І власне вся ця агресія Путіна була покликана на те, щоб відволікти увагу російського суспільства на зовсім інші проблеми, і заодно "перемолоти" отой "горючий матеріал", який міг стати рушійною російською силою - чимось подібним на громадянську війну в РФ. Коли Росія одна напала на Україну, проти неї виступив практично весь світ, за винятком таких держав, як Північна Корея чи Сомалі. А всі інші зрозуміли смертельну небезпеку для себе. Навіть Китай розуміє це - його чиновники дуже обережно поводяться у цьому конфлікті", - вважає І. Буркут.

"Якщо вдасться "втягнути" в цей конфлікт і інші країни, то, звичайно, Росія буде на чолі цілого блоку агресорів. Точно так само, один до одного, чинив Гітлер напередодні Другої світової війни. Він шукав у Європі ті країни, які були зацікавлені в ліквідації версальсько-вашингтонської мирної системи", - розповів він.

Нагадаємо, минулого тижня екс-прем’єра Молдови- прихильника "Великої Румунії", який їхав до Чернівців, не пустили в Україну.
Редактор: Микола Кобилюк
21-05-2015, 18:29
Коментарів 0 Переглядів 4 190

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.