RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

НБУ визнав неплатоспроможним один із найбільших банків, який працює і в Чернівцях

Один іх найбільших банків України - АТ "Дельта банк" - визнали неплатоспроможним. Така інформація розміщена на сайті НБУ.

"Відповідно до вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 02 березня 2015 року Правління Національного банку України прийняло постанову № 150 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних" (далі – АТ "Дельта Банк").

Національний банк України наголошує, що 94% усіх вкладників АТ "Дельта Банк" мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) суми 200 тис. грн., отже вони отримають свої вклади в повному обсязі. Кількість таких вкладників становить 554 тисячі. Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 6% від кількості усіх вкладників) отримають свої вклади в межах суми, гарантованої Фондом.

Головною причиною віднесення АТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України. Головний акціонер та керівництво АТ "Дельта Банк" обрали високоризикову стратегію стрімкого зростання за рахунок придбання неякісних активів. Окрім того, агресивна розбудова корпоративного бізнесу АТ "Дельта Банк" у поєднанні з відсутністю достатнього досвіду в обраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфелю та скорочення ліквідності банку. В кризових реаліях сьогодення основні акціонери не змогли своєчасно збільшити капітал у необхідному обсязі та залучити ліквідність для забезпечення виконання зобов’язань перед вкладниками.

Слід зазначити, що з метою недопущення погіршення фінансового стану ліквідності банку та захисту інтересів вкладників АТ "Дельта Банк", Національний банк ще на початку 2014 року (згідно з Постановою Правління Національного банку №91) надав АТ "Дельта Банк" кредити на підтримання ліквідності на суму 4 150 млн. грн., а після погодження програми капіталізації банку у вересні 2014 року – стабілізаційний кредит на суму 960 млн. грн. (згідно з Постановою Правління Національного банку №327) під заставу цінних паперів, гарантованих державою. Згадані заходи тимчасово покращували ситуацію в банку, однак не призвели до значного поліпшення фінансового стану. Антикризові дії акціонерів та керівництва банку стосовно виправлення становища також виявились недостатніми, план рекапіталізації АТ "Дельта Банк" його акціонерами не був реалізований.

До того ж банк не мав якісного забезпечення для отримання подальшого кредиту рефінансування Національного банку. З урахуванням системного значення АТ "Дельта Банк" Міністерством фінансів України та Національним банком України всебічно обговорювалися плани реструктуризації банку та можливої участі держави в його рекапіталізації. Але вважаючи незадовільний стан активів банку регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним.

"Сьогодні продовжується очищення банківської системи від неплатоспроможних банків та проблем, що накопичувалися протягом багатьох років. У поєднанні з прийняттям Верховною Радою України вчора, 2 березня, відповідного Закону про суттєве підвищення відповідальності власників та керівництва банків за результати діяльності фінустанов, це сприятиме підвищенню стійкості банківського сектору та більш надійному захисту прав вкладників та кредиторів", - прокоментувала рішення Голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Характеризуючи стан української банківської системи, Валерія Гонтарева зазначила, що попри найпотужнішу фінансову кризу за всю історію країни та воєнні дії на її сході, значна частина українських банків демонструє неабияку стійкість та життєздатність.

"В системі достатня кількість здорових та працюючих банків, які здатні забезпечити надійне обслуговування клієнтів навіть у складні часи", - підсумувала Голова Національного банку України.

Нагадаємо, нещодавно цей банк отримав найбільше коштів рефінансування від НБУ.

Два відділення АТ "Дельта банк" працюють у Чернівцях.
Редактор: Lina
3-03-2015, 11:20
Коментарів 0 Переглядів 4 273

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!