Власникам кавомобілів у Чернівцях вказали, які в них мають буди документи для здійснення торгівлі.
Про це повідомляє прес-служби міської ради.
Для цього міськрада розробила спеціальну пам'ятку суб’єкту господарювання для здійснення роздрібної торгівлі кавою через дрібнороздрібну торговельну мережу шляхом використання засобу пересувної мережі.
Суб’єкт господарювання (власник засобу пересувної мережі), який здійснює роздрібну торгівлю кавою через дрібнороздрібну торговельну мережу шляхом використання засобу пересувної мережі, на робочому місці повинен мати:
– паспорт прив’язки засобу пересувної мережі до місцевості;
– договір про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності;
– копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців;
– документ про взяття на облік як платника податку;
– трудовий договір (контракт), що засвідчує правовідносини між суб’єктом господарювання та працівником (не вимагається у разі здійснення торгівлі безпосередньо фізичною особою – підприємцем);
– договір на постачання питної води; – асортиментний перелік, погоджений територіальним органом Держсанепідслужби України;
– сертифікати (посвідчення), що підтверджують якість та безпечність продукції, питної води, посуду;
– свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з відмітками про переобладнання транспортного засобу, видане у встановленому порядку територіальними підрозділами ДАІ МВС України;
– висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи про відповідність обладнання, що використовується суб’єктом господарювання; санітарний паспорт на автомобіль, виданий територіальним органом Держсанепідслужби України;
– дозвіл на експлуатацію посудини під тиском (газове обладнання), виданий територіальним управлінням Держгірпромнагляду України;
– відомості про проходження навчання з питань охорони праці (для осіб, які безпосередньо обслуговують обладнання);
– особову медичну книжку встановленого зразку та відомості про проходження гігієнічного навчання;
– цінники на продукцію або покажчик цін;
– картонний посуд одноразового використання;
– ємкість для збору використаного посуду;
– розміщення на засобі пересувної мережі чіткого напису, що вказує найменування, адресу та номер телефону суб’єкта господарювання.
При здійсненні торговельної діяльності суб’єкт господарювання повинен забезпечити продавців санітарним одягом, дотримуватись правил особистої гігієни, утримувати робоче місце, об’єкт торгівлі та прилеглу до нього територію у належному санітарному стані.
9-02-2015, 12:45
0
1 769