Тринадцятий за рахунком щорічний кулінарний фестиваль "Буковинська гостинність - 2014" пройшов у Чернівцях. Як кажуть організатори, захід має за мету підвищити рівень кулінарного мистецтва кухарів міста, дати можливість студентам показати здобуті знання та долучитися до високої майстерності знаних шефів.
Цього року додалась іще одна мета – подякувати нашим захисникам, які брали участь у боях на східному кордоні країни. Саме тому по закінченню конкурсу найкращі кондитерські вироби на патріотичну тематику поїдуть до Чернівецького військового шпиталю, де проходять лікування 62 солдатів різного віку з усіх куточків України. Решту солодощів відправлять до Чернівецького ліцею для обдарованих дітей з неблагополучних сімей.
Цього року у фестивалі взяли участь 42 учасники. Це представники ресторанних закладів міста, кондитерських цехів та профільних навчальних закладів. Усі вони змагалися у трьох номінаціях, кожна з яких мала свою тематику. Кухарі презентували фірмові страви, перед кондитерами стояло завдання виготовити найкращий виріб у тематиці "Україна понад усе", офіціантів у темі не обмежували.
Журі (шеф-кухарі та представники міської влади) оцінювали номінантів за завчасно визначеними критеріями. За словами заступника директора департаменту економіки Міської ради Руслани Сідляр, голови журі конкурсу, усі переможці отримають грамоти та особливі медалі – з шоколаду й карамелі.
Конкурс кухарів у номінації "Краща фірмова страва від кухаря": Дорослі: диплом І ступеня – Ткачук Іван (ресторан "Зона секретної кухні"), Бєлєвцев Олексій (ресторанний комплекс "Allure Inn");
диплом ІІ ступеня – Боянецька Анна (ресторанний комплекс "PALAZZO");
диплом ІІІ ступеня – Кульчицький Анатолій Володимирович (ресторан "Рояль").
Юніори: диплом І ступеня – Іванчук Іван (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ), Царанюк Андрій (Чернівецький державний комерційний технікум);
диплом ІІ ступеня – Горбатий Михайло (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ);
диплом ІІІ ступеня – Репчук Микола Васильович (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).
Конкурс кондитерів у номінації "Кращий кондитерський виріб": Дорослі:
диплом І ступеня – колектив кондитерського цеху ПАТ "Чернівецький хлібокомбінат", Вакарчук Юліан (ресторанний комплекс "PALAZZO"); диплом ІІ ступеня – колектив кондитерського цеху ПП Чоботаря Василя Івановича;
диплом ІІІ ступеня – колективу кондитерського цеху ПП Зварийчук Зіти Іллівни.
Юніори:
диплом І ступеня – Колтуновський Олександр (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ), Маковей Оксана (Чернівецький державний комерційний технікум);
диплом ІІ ступеня – Соломійчук Євдокія (Чернівецький кооперативний економіко-правовий коледж);
диплом ІІІ ступеня – Кусяк Галина (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).
Конкурс офіціантів у номінації "Майстер сервісу":
Дорослі:
диплом І ступеня – Дем’янчук Божена (ресторан "Рояль"), Дарійчук Віталій (бар "ПАБ-34");
диплом ІІ ступеня – Мосеєв Роман (ресторанний комплекс "PALAZZO").
Юніори:
диплом І ступеня – Тулевська Катерина (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ);
диплом ІІ ступеня – Шутак Тетяна (Чернівецький державний комерційний технікум); диплом ІІІ ступеня – Німіжан Крістіна (Чернівецький державний комерційний технікум).
За результатами голосування гостей фестивалю переможецем "Глядацьких симпатій" визначено ПАТ "Чернівецький хлібкомбінат".
4-12-2014, 20:32
0
4 015