RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У губернатора Ванзуряка вимагали представити кіцманчанам Скорейка

Кілька десятків представників ВО "Батьківщина" з Кіцманщини вимагала у голови Чернівецької ОДА Романа Ванзуряка представити кіцманській громаді нового голову РДА Юрія Скорейка.

У середу вранці представники партії зустрілися з Ванзуряком у приміщенні "будинку з левами", пише molbuk.ua

Партійці заявили, що, незважаючи на те, що в. о. президента Олександр Турчинов кілька місяців тому призначив Скорейка головою Кіцманської РДА, Юрій Скорейко досі не був представлений кіцманській громаді губернатором Романом Ванзуряком, і таким чином досі не приступив до виконання своїх обов’язків.

У губернатора Ванзуряка вимагали представити кіцманчанам Скорейка


"Нас сьогодні сюди привело те, що наш губернатор бездіє. Нашого члена партії Юрія Скорейка призначили головою Кіцманської РДА. Але Ванзуряк чомусь його саботує й не дає йому права працювати. А ми знаємо, що ця людина, як ніхто інший, відстояла Майдан. Він – голос Майдану Чернівців. Ця людина цілими днями відправляла автобуси з людьми, продукти, вона постійно тримала в контакті Чернівці з Майданом. Тому ми вважаємо, що ця людина є достойною цієї посади", - заявила представник ВО "Батьківщина" Лідія Гаїна.

"Скорейка призначили на цю посаду кілька місяців тому, але Ванзуряк досі не представив пана Юрія кіцманській громаді", - додала вона.

Роман Ванзуряк заявив, що представлення керівника РДА губернатором не передбачається законодавством. Водночас він заявив, що на Кіцманщині існує група громадян, які висловлюються проти призначення Юрія Скорейка головою РДА. Отже, губернатор очікує на компроміс між цими групами.

"На Кіцманщині існує дуже вже багато різних груп впливу щодо призначення різних голів адміністрації. І вони були в цьому залі. Насправді мені було дуже важко прийняти рішення, коли я підписував подання. Але я підписав це подання по квоті "Батьківщини". Насправді є документ, який офіційно засвідчує його посаду. Але оскільки виник конфлікт з ВО "Майдан", частиною Народної ради та іншими громадськими організаціями, ми почали шлях компромісу для того, щоби ця людина змогла працювати", - сказав Р. Ванзуряк.

Сам Юрій Скорейко заявив, що він, як чиновник зі стажем, дотримується юридичних і звичаєвих правил. Мовляв, допоки голова ОДА в правилах хорошого тону не представить Скорейка кіцманчанам, він до виконання своїх обов’язків не приступить.

У губернатора Ванзуряка вимагали представити кіцманчанам Скорейка


"Ніхто під час подій Майдану не міг подумати, що такі події відбуватимуться у нас нині. Тоді ніхто не думав, як життя складеться зараз. Тоді всі думали, як по швидше змести Януковича. (…) Але вкінці лютого-березня, можна сказати, розпочався новий Майдан. Я сьогодні зайшов до Люстраційної комісії Ради Майдану, і, знаєте, мене там запитали: "А ви хто?". Це – рівень сьогоднішнього Майдану", - сказав Ю. Скорейко

"Десь приблизна ситуація склалася у Кіцмані. Я не розумію суті конфлікту, про який говорить губернатор. Бо я ні з ким не конфліктував. Якось ми з головою ОДА мали зустріч з кіцманським Майданом. Мені сподобалась позиція однієї жіночки, яка сказала тоді: "А ми не хочемо такого голову!". Я перепитав: "Якого?". "А такого!". Оце є суть і рівень конфлікту", - додав Скорейко.

У губернатора Ванзуряка вимагали представити кіцманчанам Скорейка


Після двогодинного обговорення Роман Ванзуряк таки пообіцяв, що вирішить, коли провести представлення Юрія Скорейка у Кіцмані.

"Давайте ми будемо вирішувати, коли хтось із ОДА – чи я, чи заступники, буде йти представляти Скорейка", - сказав голова ОДА.
Редактор: Микола Кобилюк
9-07-2014, 12:25
Коментарів 0 Переглядів 3 408

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.