Паски великі та маленькі, калачі, кекси, випечені хрестики — у магазинах різноманіття великодньої випічки. Маленька паска коштує п’ять-вісім гривень. А ось велика паска, прикрашена квітами, обійдеться вже у 35 гривень.
На прилавках вироби і чернівецьких, і навіть київських пекарень. Тож конкуренція чимала. Тому щороку хлібо-кондитерські підприємства намагаються запропонувати споживачам якусь нову випічку до свят. А через збільшення попиту працюють цілобово.
Співвласник кондитерського дому Галина Ніконова розповіла, що щодня пекарі кондитерського дому випікають понад дві тисячі пасок. Ціна пасок від 5 до 35 гривень, великодні пряники — 16-17 гривень, хрестики 6-7 гривень.
На чернівецькому хлібзаводі до Великодня спеціально вивели додаткові зміни, запустили більше печей і працюють цілодобово. Щодня за зміну випікають до 3-4 тисяч пасок і всі їх продають. Ціна від 7 до 15 гривень.
- Нинішнього року змінили рецептуру паски. Вона називається "Бабка домашня" і виготовляється й справді, як вдома, - запевняє головний технолог хлібзаводу Галина Войтович. - У паску додаємо більше цукру, використовуємо достатньо масла, маргарину, даємо багато яєць, родзинок. У технологічному плані вона більш трудомістка і складніша для випікання. Зараз у нас роботи дуже багато. Працюємо цілодобово. Скільки можемо зробити, стільки й продаємо.
18-04-2014, 08:58
0
1 865