RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У Чернівцях великодні паски печуть цілодобово

Паски великі та маленькі, калачі, кекси, випечені хрестики — у магазинах різноманіття великодньої випічки. Маленька паска коштує п’ять-вісім гривень. А ось велика паска, прикрашена квітами, обійдеться вже у 35 гривень.

На прилавках вироби і чернівецьких, і навіть київських пекарень. Тож конкуренція чимала. Тому щороку хлібо-кондитерські підприємства намагаються запропонувати споживачам якусь нову випічку до свят. А через збільшення попиту працюють цілобово.

Співвласник кондитерського дому Галина Ніконова розповіла, що щодня пекарі кондитерського дому випікають понад дві тисячі пасок. Ціна пасок від 5 до 35 гривень, великодні пряники — 16-17 гривень, хрестики 6-7 гривень.
На чернівецькому хлібзаводі до Великодня спеціально вивели додаткові зміни, запустили більше печей і працюють цілодобово. Щодня за зміну випікають до 3-4 тисяч пасок і всі їх продають. Ціна від 7 до 15 гривень.

- Нинішнього року змінили рецептуру паски. Вона називається "Бабка домашня" і виготовляється й справді, як вдома, - запевняє головний технолог хлібзаводу Галина Войтович. - У паску додаємо більше цукру, використовуємо достатньо масла, маргарину, даємо багато яєць, родзинок. У технологічному плані вона більш трудомістка і складніша для випікання. Зараз у нас роботи дуже багато. Працюємо цілодобово. Скільки можемо зробити, стільки й продаємо.
18-04-2014, 08:58
Коментарів 0 Переглядів 1 882

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.