RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мільйони - на "технічні" партії, - оприлюднено документи з офісу ПР у Чернівцях

У Чернівецькому офісі Партії регіонів знайдено документи, які говорять про можливі порушення виборчого законодавства під час виборів 2012 року. Більше тисячі документів вивчили активісти громадянської мережі "Опора". Доступ до документів був наданий депутатами Чернівецької обласної ради.

Ідеться про використання адміністративного ресурсу та поєднання регіоналами партійної та державної служби, непрямий підкуп виборців, використання ПР “технічних” партій для отримання більшості у виборчих комісіях, використання, обробка та зберігання персональних даних виборців.

Активісти “Опори” вважають, що ці матеріали мають бути опрацьовані представниками правоохоронних органів і їм повинна бути надана належна правова оцінка.

Знайшли звіт про роботу голів РДА на виборах 2012

Чимало виявлених документів вказують на використання адмінресурсу.

-  Ми знайшли такий цікавий документ "Оцінка діяльності голів районних державних адміністрацій", - пояснює активіст громадянської мережі "Опора" Григорій Сорочан. - Самі регіонали описали, наскільки ефективним був той чи інший голова. Наприклад, оцінюють роботу голову Кельменецької РДА Довганя Миколи: "Підібрав фахових працівників, налагодив чітку взаємодію зі штабом кандидата у народні депутати від Партії Семенюка Артема. Забезпечив стабільний результат виборчої кампанії..."

Більше мільйона - на продуктові пакети

Вивчаючи документи, вдалося оприлюднити цікаві цифри. Доступними стали відомості про витрати на закупівлю продуктових наборів. Згідно з документами, до 9 травня 2012 року ПР в області було закуплено більше 13 тисяч подарунків на загальну суму понад 1 мільйон 200 гривень. 

- І якщо у 2012 році було відомо про сам факт непрямого підкупу виборців, то завдяки знайденим документам нині вдалося дізнатися про бюджет цієї кампанії у Чернівецькій області, - пояснює Григорій Сорочан.

7,5 мільйона щомісяця - на "технічні" партії

Знайдена і документація, яка дозволяє говорити про використання ПР “технічних” партій для формування більшості у виборчих комісіях Чернівецької області.

- Серед документів було знайдено доручення Чернівецького регіонального виборчого штабу керівникам міських та районних виборчих штабів здійснити набір до складу виборчих комісій членів від 20 партій, - розповідає активіст громадянської мережі "Опора" Владислав Баранський. - Згідно відомостей про склад комісій в Чернівецькій області, які були серед документів в офісі Партії регіонів, 60,7% членів дільничних виборчих комісій були “людьми регіоналів”. До речі, у загальному кошторисі витрат у виборчій кампанії 2012 року на один місяць на утримання цієї армії із членів дільничних виборчих комісій Партією регіонів було закладено більше 7,5 мільйона гривень, при загальному місячному бюджеті 9,4 мільйона гривень.

Підтвердження того, що Партія регіонів забезпечила через “технічні” партії більшість як на рівні дільничних, так і обласних комісій, "Опора" отримала тільки зараз.

Активісти пояснюють, що згідно знайдених документів стало відомо: в чотирьох обласних виборчих комісіях регіонали самі оцінили “кількість своїх членів” цифрою 48 осіб. Тоді, як насправді, згідно з даними, що містяться на сайті Центральної виборчої комісії, таких членів від ПР було всього чотири (по одному в кожній обласній виборчій комісії).


Цікаво

Серед документів ПР було виявлено згруповані по папкам за виборчими дільницями персональні дані мешканців Чернівецької області. "Опора" буде звертатись з відповідним зверненням до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних, аби пояснили правомірність використання персональних даних обласним осередком ПР.

Окремі документи вказують на поєднання регіоналами державної служби з партійною роботою. У відповідності до табелів Чернівецького обласного виборчого штабу ПР, тодішній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв з липня 2012 року працював керівником регіональної виборчої кампанії, так само як і голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру – керівником регіонально виборчого штабу. Вони працювали по 8 годин на день 6 днів на тиждень.

Варто також вивчити документ, у якому ідеться про розрахунок політичного ефекту від святкування Дня Буковинського віче (дивитися на фото)

Мільйони - на "технічні" партії, - оприлюднено документи з офісу ПР у Чернівцях
Редактор: valeriya
12-03-2014, 16:34
Коментарів 0 Переглядів 3 071

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.