На місячнику гурмана у Чернівцях, який стартував сьогодні, мають визначити кращий заклад харчування. Комісія з п’яти професіоналів та любителів дегустує страви закладів-учасників місячника.
- Комісія оцінюватиме все — від смакових якостей їжі і до сервірування столу та естетики поведінки персоналу, - розповіла співорганізатор місячника, керівник відділу економічного розвитку Чернівецької міської ради Наталія Філатова. - До дегустації кожен заклад харчування готує спеціальне меню зі своїх коронних страв. У дні місячника для відвідувачів цих закладів існуть 20-відсоткові знижки на страви, зазначені в меню під емблемою "Місячник гурмана".
В одному з закладів харчування Чернівців у перший день місячника склали меню з чотирьох перших страв.
- До меню "Місячник гурмана" увійшли ті страви, які зазначені в нашому повсякденному меню, - розповів шеф-кухар закладу харчування Дмитро Івасюк. - Це український борщ з копченими реберцями, юшка червона гостра з яловичини та овочів, юшка "Франц Йозеф" (білий наваристий суп по домашньому із додаванням креативних сучасностей) та суп-крем селеровий (корінь селери, асорті з овочів, вершки, зелень).
Нагадаємо, що 14-15 та 21-22 травня у Чернівцях вперше відбувається міський місячник гурмана. Участь у місячнику беруть шість закладів харчування. У дні місячника тут готують фірмові страви, які коштують на 20 відсотків дешевше, як зазвичай.
14 травня буковинців пригощають смачними першими стравами, 15 травня — м’ясними, 21 травня готуватимуть рибні закуски, а 22 травня — фірмові страви лише за буковинськими рецептами.