“Кавовий світ Чернівців” - так назвали зустріч кавоманів та дослідників культури пиття кави у Чернівцях, яка відбулася у Чернівецькій обласній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка. Учасники та гості заходу розповіли присутнім про історію, сучасність та майбутнє кавової культури, Європейські та Буковинські традиції в культурі пиття кави. Також присутні поговорили про організацію обслуговування у сучасних кав’ярнях та проаналізували характеристики успішних та популярних кав’ярень. На зустрічі виступили зі своїми дослідженнями студенти.
- Першу кав’ярню у Чернівцях відкрили турки, ще 225 років тому на вулиці О. Кобилянської, 3, в приміщені, де зараз розміщується департамент економіки. А зараз у Чернівцях налічується вже 600 закладів ресторанного господарства. Але, на жаль, мало спеціалізованих закладів, - розповіла
начальник відділу торгівлі міської ради Галина КРОТОВА.
Культура пиття кави стоїть наразі у Чернівцях дуже гостро, бо правильно навчитися пити каву і відрізняти сорти, відрізняти різні смакові якості, для цього все ж таки потрібен час. Бариста це людина, яка допомагає вибирати каву та знає, як готують каву з того чи іншого зерна, - каже представник Асоціації барменів та баристів України в Чернівцях Юлія ГУМЕНЮК.
Наприкінці зустрічі відбулися майстер-класи з розробки меню та приготування кави, тож усі учасники були запрошені на каву-брейк.
20-03-2013, 16:31
0
2 084