RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За кандидата в депутати облради просять медики?

Кандидата в депутати обласної ради з виборчому округу №50 ректора медуніверситету, висуванця Партії регіонів Тараса Бойчука (на фото) окремі чернівчани та опоненти звинувачують у використанні адмінресурсу.

Просили голосувати за ректора, мовляв, допоможе медицині

Чернівчанка Марина перебуває у декретній відпустці. Жінка розповідає, що кілька днів тому їй зателефонували з міської дитячої поліклініки. Спочатку розпитували про стан дитини. А потім поцікавилися, чи знає вона про вибори до обласної ради, які відбуватимуться третього лютого. Жіночий голос у телефонній слухавці запевняв, що потрібно голосувати за ректора Тараса Бойчука, мовляв, він поважна людина, опікуватиметься медициною, будуть вакцини для дітей.

В Інтернет завантажили екранну копію листа з внутрішнього e-mail-розсилання медичного університету, в якому йдеться, що 31 січня відбудеться координаційна нарада відповідальних агітаторів та спостерігачів на дільницях виборчого округу №50. Місце проведення наради – малий конференц-зал у корпусі БДМУ.

Серед коментарів в Інтернеті теж з’явилася інформація, що деяких медиків змушують робити поквартирний обхід, збирати письмові свідчення з прізвищами та номерами телефонів, хто голосуватиме за ректора.

Народний депутат від опозиції Максим Бурбак уже знає про таку агітацію за Тараса Бойчука. У четвер, 23 січня, він планував написати заяву щодо цього до окружного адміністративного суду.

– Працюю зараз на своєму окрузі як народний депутат і отримував заяви від представників медичних установ і закладів освіти, що людей збирають і просять агітувати за Бойчука, – каже Максим Бурбак. – Звісно, ніхто не називає своїх прізвищ, бо всі бояться за робоче місце. Така передвиборча агітація – це порушення закону. Оскільки у законі про вибори депутатів місцевих і сільських рад йдеться, що кандидатам у депутати заборонено у робочий час залучати для передвиборної агітації підлеглих, службові приміщення тощо.
Гадаю, Марія Філіпчук (кандидат у депутати облради в окрузі №50 від Об’єднаної опозиції) може написати скаргу до територіальної комісії щодо порушення закону.

– Використання адмінресурсу – це традиційно для Партії регіонів, – продовжує Максим Бурбак. – Оскільки за їхніх представників більшість буковинців не голосує. Тому часто приховують, що кандидат у депутати – представник Партії регіонів.

"Розповіді щодо агітації – це плітки"

Сам ректор БДМУ Тарас Бойчук вважає, що розповіді щодо агітації – це плітки. А ті, хто все ж агітує за його кандидатуру, роблять це з власної ініціативи.

– Ви ж застали мене на робочому місці у робочий час, про який штаб можна говорити, – каже Тарас Миколайович. – Лист, завантажений в Інтернеті, – це теж дивна річ. Яка може бути агітація 31 січня, якщо вибори відбуватимуться третього лютого? Напевно, "автор" помилився з датою. Можливо, це зробили спеціально. Але такі непрофесійні дії підвищують наш рейтинг. Я не погоджуюся зі звинуваченнями у використанні адмінресурсу. Хтось бачив десь адміністративний ресурс, хтось бачив, що я його використовував чи когось збирав?
Цікаво, що до мене така прискіплива увага. Але такі дії під час виборів завжди були і будуть. Я з розумінням до цього ставлюся. Адже у невеликій області, коли вибирають у депутати певну відому особу, навколо неї завжди буде багато запитань. Коментарів дуже багато і я не хочу коментувати те, чого немає, чи чого я не знаю. Але я налаштований по-бойовому, інакше не йшов би на вибори. (Людмила ОСАДЧУК)
Редактор: Igor
25-01-2013, 13:04
Коментарів 0 Переглядів 5 028

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.