RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Микола Карлійчук: «Я не буду маріонеткою ні в руках влади, ні в руках опозиції”

Микола Карлійчук заявив, що йде з посади міського голови Сторожинця через тиск з боку влади і опозиції. Відповідну заяву він зробив на зборах мешканців міста 10 вересня.

"Проживши все своє свідоме життя в Сторожинці, знаю і темну, і світлу сторону цього міста. Тому сьогодні і зробив для себе важкий, але необхідний вибір. Дивлячись кожному з Вас в очі, я можу бути чесним та відвертим. На відміну від політиків, я реальними справами, а не пустими словами працював на благо Сторожинця.
 
Тепер прийшов той час, коли я хочу зробити цю заяву, для Вас, для кожного Сторожинчанина, кожної людини, для якої я вірою і правдою служив всі ці роки. Хочу, щоб Ви почули мої слова та донесли їх до своїх родичів та близьких - всіх тих, кого немає у цьому залі!
 
Коли Ви мене обирали перший раз – я говорив про те, що ми разом маємо побудувати справжнє Європейське місто. Маючи Вашу підтримку тоді - я змінив правила гри в місті, зупинив дерибан земель, придушив містечкову корупцію на рівні міської ради.
 
Це було не легко. Кожного дня і кожної години на посаді міського голови, я робив свою справу - жорстко говорив з підприємцями, заставляв їх допомагати місту. Щоденно воював з чиновниками, які в своєму житті нічого господарського не зробили.
 
Боровся проти політиканства в місті. Все це робилося заради великої мрії – зробити Сторожинець справжнім Європейським містом. 
 
Це була моя боротьба. І сьогодні Я програв цю боротьбу.
 
Сьогодні я, Микола Карлійчук, залишаю Ратушу. Я не буду маріонеткою ні в руках районної влади, ні в руках опозиції. Кожен Сторожинчанин мусить знати, що 18 із 30 депутатів Міської ради, яку Ви вибрали, стали на шлях політиканства і тепер всі претензії стосовно міського господарства варто представляти саме їм!

Я прекрасно розумію, що лише справа часу, щоб опозиція і районна Влада домовились і прийняли рішення про моє відсторонення з посади мера міста. Я довго мовчав, але сьогодні скажу. МИ ВСІ, сторожинчани, є заручниками політичної війни. Я, як мер, скільки міг цьому протистояв, але ні зі сторони районної влади, ні зі сторони опозиції не знайшов підтримки. Їх не турбують проблеми Сторожинця та сторожинчан, вони зайняті політичними розбірками.
 
Мери господарники, які щодня вирішують конкретні людські проблеми, їм не потрібні. І владі, і опозиції – потрібен прислужник, який буде займатися політичною агітацією. І на якого потім можна буде скинути всі свої невдачі та поразки! Але знайте всі – Карлійчук партійною маріонеткою не буде!
 
Районна влада – щоденно вставляє мені палки в колеса, не виконує своїх обіцянок, не служить людям. Тепер вони хочуть зробити мене крайнім у своїх політичних іграх. Демократія на їх стороні – більшість міської ради становить опозиція, яка в угоду своїм передвиборчим інтересам, може в любий момент відставити мене з посади мера, при цьому посилаючись не на роботу, яку я щоденно роблю, а на будь-яку дрібничку, яку може придумати їх недолуге керівництво.
 
Я не хочу, щоб це відбулося так, як в Чернівцях з Федоруком! Я не хочу цієї ганьби у Сторожинці! Тому іду з посади міського голови за власним бажанням!
 
Політикани перемогли господарників. Кожного дня на посаді міського голови я стримував їх, як міг. Я залишився один на один проти районної влади, яка не хоче давати фінансування та виконувати свої обіцянки, і в цей же момент, проти мене виступала опозиція, яка перед виборами хоче розхитати ситуацію в місті та назначити "свою людину" в Сторожинці, яка буде не працювати, а робити все, щоб Сторожинець став ареною політичного цирку та дерибану.
 
У такій ситуації – я для себе бачу лише один вихід. Добровільно піти у відставку. Я не тримаюсь за крісло, я прийшов робити роботу! І якщо сьогодні я робити нічого не можу, не можу виконувати свої обіцянки, не можу творити європейське місто, то я, як людина з принципами, яка тримає своє слово – мушу піти у відставку.
 
Нехай тепер районна влада і опозиція беруть на себе відповідальність за кожного з Вас! Від сьогоднішнього дня, Сторожинець став ареною для політичних тріпачів та нахабних чиновників! Зрадники і корупціонери, пристосуванці і продажні чиновники перемогли мене, але Вони ніколи не переможуть Сторожинецьку громаду! Просто тепер - я не зможу захищати Ваші інтереси так, як робив це до того …
 
Проте Темні сили завжди зустрічались обличчям до обличчя з тими хто не був, не міг бути продажним! Найвеличніший скарб Сторожинця – його чесні і непідкупні городяни. Люди з нескореною волею, мораллю, з внутрішнім стержнем, патріоти свого міста. Саме Ви тепер будете протистояти цьому політичному цирку.
 
У цей момент, мені дуже шкода Вас. Шкода жителів Мого міста, простих людей,які непокладаючи рук працюють, а не балакають язиком. Саме ці люди зробили своїми руками Сторожинець таким, як він є сьогодні. Я був є і буду з такими людьми, незалежно від посади, яку я займатиму.
 
Тепер кожному сторожинчанину особисто доведеться мати справу з Ворогами міста - непрофесіоналами, політичними брехунами, які уже майже дорвалися до влади і починають нищити те, що нам дорого. Нищити те, що будували наші предки, те за що воювали наші діди, те, що я завжди цінував і намагався приумножувати!
 
Все, що я робив, всі рішення, які я приймав, потрохи, але невпинно наближали нас до нашої мрії – "Європейського міста, яким завжди був Сторожинець".
 
Саме мої щоденні рішення, моя робота, а не політична тріскотня, впливали на життя кожного мешканця цього міста. Кожного з 14 508 сторожинчан. Саме це має для мене значення!
 
Ви дали мені владу в руки. Я працював і робив все що міг! Від сьогодні, я не буду міським головою, оскільки слово і думка людей нічого не значить у цьому місті – тут правлять не господарники, а політикани.
 
Я хочу, щоб Ви знали - Карлійчук на колінах не перед ким не стояв і стояти не буде!
 
Сьогодні я йду з посади, роблю це чесно, і відкрито – бо чесність і відкритість, це те, чого так не вистачає нашому місту!!!
 
Я звертаюсь до кожного з Вас – нас чекають непрості часи. Скажу чесно – нам буде дуже тяжко. Але я хочу щоб Ви пам’ятали: після найтемнішої ночі – завжди приходить світанок!

І нехай всім нам допомагає Господь!
Редактор: Igor
11-09-2012, 10:44
Коментарів 0 Переглядів 4 279

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.