RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях ДАІ реєструє авто в «єдиному вікні»

З 1 червня 2012 у відділі реєстраційно-екзаменаційної роботи для обслуговування міста Чернівці при УДАІ УМВС України в Чернівецькій області працює монітор, який у світлофорних тонах висвітлює для відвідувачів поетапний хід реєстраційних операцій автомототранспорту.

На електронному табло — прізвище власника автомобіля, марка транспортного засобу, час прийому документів, на червоному фоні — реальний час в годинах і хвилинах, на жовтому — повідомлення про те, що ще триває "Обробка" документів, а на зеленому — напис "Видача". Це значить, що ви можете підійти до вікна в операційній залі, і отримати те, потреба в чому спонукала вас звернутись до реєстраційного підрозділу Буковинської автоінспекції.

—Йдеться про комплексну перебудову нашої роботи, — говорить начальник ВРЕР міста Чернівці Микола Костинян. — Для виконання цього завдання ми розробили відповідний алгоритм дій. Його складові — це подача транспортного засобу на майданчик, друк заяви, перевірка транспортного засобу та особи за існуючими базами даних, огляд транспортного засобу експертами, здача документів до єдиного вікна ВРЕР, прийняття рішення щодо реєстрації, сплата коштів замовником послуги, друк і видача документа, або ж відмова в реєстрації з поясненням причини такої відмови. Процес нами виміряний буквально похвилинно. Перші показники монітора засвідчили, що тривалість, скажімо, реєстрації автомобіля, або зняття його з обліку становить 30-40 хвилин. Це та норма, якої ми прагнули досягти. А починали з аналізу ситуації. З’ясувалось, що в середньому, щоденно наші працівники виконують 120 операцій, пов’язаних з реєстрацією, перереєстрацією, зняттям з обліку транспортних засобів. Найбільше навантаження у вівторок, коли кількість таких операцій сягає 180-ти. За рахунок перерозподілу функцій наших спеціалістів збільшили кількість працівників, які безпосередньо приймають документи у громадян.

Сьогодні постійно працюють 6 таких вікон. Кожне з них — універсальне, тобто, одночасно виконує не окремі, а всі операції в комплексі — реєстрацію транспортних засобів, зняття їх з обліку, не залежно від того, чи надається послуга юридичній, чи фізичній особі. Окрім того, у вівторок ми встановили робочий час ВРЕР до 20-тої години вечора. Таким чином, питання черг знято, а відвідувач має змогу стежити за ходом виконання його замовлення на електронному табло. Монітор, до речі, ми плануємо використовувати і з профілактичною метою, демонструючи на ньому сюжети на тему безпеки дорожнього руху, розміщувати іншу корисну інформацію, в тому числі і про наявність відповідної продукції — номерних знаків, бланків документів, тощо. Приміщення радіофіковані, тобто, є можливість при потребі звернутись до громадян голосовим зв’язком.
У Чернівцях ДАІ реєструє авто в «єдиному вікні»

Пришвидшує обслуговування громадян комплексне дослідження транспортних засобів спеціалістами НДЕКЦ при УМВС України в Чернівецькій області в окремому боксі з двома технологічними лініями спільно з працівниками ВРЕР, що раніше було двома окремими операціями.

Вже сьогодні в межах області обслуговування громадян з питань реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі посвідчень водія здійснюється незалежно від місця реєстрації (проживання) особи, яка звертається до підрозділу РЕР та знаходження реєстраційно – екзаменаційного підрозділу ДАІ. Незабаром, після створення Національної автоматизованої інформаційної систему (НАІС) ДАІ, такі послуги надаватимуться і в межах України.

Реалізації принципу "єдиного вікна" сприяє також і те, що за адресою ВРЕР міста Чернівці по вулиці Руській, 248М розміщена Чернівецька обласна митниця. Це значно скорочує час обслуговування громадян від розмитнення транспортних засобів до їх державної реєстрації.

ВРЕР оснащений комп’ютерним класом для прийняття теоретичного іспиту з ПДР України на 10 робочих місць. Для прийняття практичних іспитів використовується укомплектований відповідно до нормативних документів автодром, який знаходиться неподалік.

Відкрита внутрішня зона приміщення ВРЕР — це частина приміщення без обмеженого доступу громадян. Всі робочі місця для працівників цього підрозділу знаходяться за склопакетами, громадяни можуть вільно спостерігати за реєстраційно-екзаменаційною роботою. Приміщення ВРЕР оснащені необхідною довідковою інформацією, зонами очікування для відвідувачів, до їхніх послуг 4 банківських відділення, які працюють поруч, торгівельні організації, стоянки на 300 машиномісць, 2 безоплатних санітарних вузли, кулер для питної води, інші елементи інфраструктури, яка сповна відповідає європейському рівню.


Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.
Редактор: Igor
4-06-2012, 11:14
Коментарів 0 Переглядів 4 943


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!